8. Как се изчислява шанса за блокиране и критичен удар и как е отразено това в докладите ?
Шансът за блок представлява блока от предмети, които герояt притежава (например щит със 30 блок) + уменията като например Майсторство със щит, които добавят определен процент върху съществуващия блок ( например 10 % - краен шанс за блокиране = 33 %). Силата на противника намалява този шанс – 10 сила го намаляват с 1% така че ако противника има 30 сила – то крайният шанс е 30 %.
Шансът за критичен удар се повлиява от точността – 10 атрибутни точки, инвестирани в точност, повишават този шанс с 1%. Към това се добавят допълнителните проценти от умения, които някои класове герои притежават – Критичен удар при стрелците и Вътрешна концентрация при мистиците. Критичният удар, който съществува като бонус от оръжието, също се взема предвид, за да се получи крайния резултат. Съществуват, също така, специални умения, които допълнително могат да повишат шанса за нанасяне на критичен удар дори над 50%.
Шансът за блокиране и изпълняване на критичен удар се изчислява във всеки рунд на битката, като системата хвърля зар. Ако полученото число е 10, а шанса за блок на героя е 25 – той блокира успешно удара и в доклада бива отбелязано : „10/25 успешен блок”. Същото се отнася и за критичен удар – при хвърлено от зара число, което е по-ниско от съществуващия шанс, бива изпълнен критичен удар и има съобщение от примерния вид : „Изпълнен е Критичен удар! 2/23!”
не се сещам 281.5/10=28.15 % нали,моята сила не противодеиства ли в съчая и защо,аз данеби да нямам сила.мисля че е по-правилно да се отчете разликата в силата междy героите и ако противника е с повече 82 в слyчая да ми намали 8%