Също така може да се помисли така че воина защитник първи да влиза в битка и на някое ниво да му се дава умение, което да привлича ударите на всички нападатели и да ги отклонява от останалите в групата- така наречения taunt и mass taunt.
Пазителят има такова умение и се нарича Провокация.
Иначе битката остава единствено в ръцете на компютърната случайност, което при по-ниските нива и категории не е много добре. Според мен
Това със случайността не е баш така. Има елемент на случайност, но има и доста повече контролируеми фактори, които зависят от тебе.
За мистика ако е лечител също така може да има опция която да ползволява да му се зададе кои от героите - основен или наимници да лекува с приоритет.
Според мен мистиците лечители се справят много прилично. Когато има достатъчно високо ниво на "майсторство в лекуването", той лекува не само себе си, но и всички, които имат нужда от него. Двама или трима такива могат с абсолютна сигурност да покрият всички ви в групата. Ако главният ти герой е добре развит светъл маг, можеш да минеш и само с 1.
Иначе единиците с традиционно по-малко жизненост като стрелци и мистици се защитават от механизма на избора при провеждане на битка:
Има още нещо, принципът на който ти и твоите наемници избират по кой противник точно да удрят е произволен, но има две особености. Ако се избере стрелец се прави опит за втори избор, а ако имаш мистик - на два алтернативни избора в опит да се намери друг противник. За животните, krest, мисля, ми каза, че се приравнени към войни.