Абсолютно същия наемник имах.Само че с правокация 9.
Личното ми мнение за такъв тип пазител е че ако нямаш перфектни ловци и 2-стотинки няма да струва пазителя.В ръкопашния бой много бързо ще го смъкнат.
Но иначе пазител хубав в 5-кат със умения които искаш е невъзможно да ги намериш.Поне при мойте наблюдения е така.Пазителя га избираш според това как искаш да е в битката.Да яде бой или да се бие.
Пример:
Тип 1.Правокация,отбиване на стрели и майсторство с бронята.Този пазител само ще го бият дори да му добавиш контра-атака и удар с щит.Пораженията които ще нанася ще са мизерни.Като и при 2-те умения които като "условни" макса им е 4 точки в умението,което от своя страна е много малко.Дай боже да не попаднеш на преследвач с 2-ножки,и пазителя ти и 2 стотинки няма да струва.
Тип 2.Провокация,позиция на пазителя,удар с щит и контра-атака.Това е кажи-речи полу-перфектен пазител(с едно изключение липсва умението майсторство с бронята).Защото хем ще яде бой и хем ще се бие.Последните 2-умения дават голямо предимство на наемника ти.При врагове с много блок ще се види колко добре се държи.
Уменията удар с щит и контра-атака зависят от силата на герой и поражиенията на лекия меч.Колкото повече точки има в тях толкова по-добре.
П.П.1-вия тип в 5-кат е напълно възможно да се намери из таверните и да се оборудва както трябва,но 2-рия все още не знам дали е възможно да се намери дори в 6-кат.В 5-кат е абсудно да намериш такъв.Попадал съм на такъв с такива умения,но самите им точки в уменията са им малко.Затова отпада да намериш такъв.