Driada, когато биеш противници 27-29 ниво е най добре да си 28мо или във втория пример най-високия в групата да е 28мо ниво. Тогава модификатора е винаги 1ца, независимо дали се падат 27 или 29 противници. В първия случай имаш 10% наказание , защото боса е 29то ниво , а най-високия в твоята група е 27мо. За разлика от едно ниво, няма промяна в модификатора. Но за разлика от 2 нива, наказанието е 10% надолу от шанс за уцелване, критичен удар и избягване - за тези неща модификатора е индивидуален. Т.е. ако имаш наемник 28мо ниво срещу бос 29то, то модификатора ще е 1 за конкретния наемник, ако друг твой наемник е 26то ниво, то неговия модификатор ще е 0,8 срещу същият бос. Това се отнася за самото сражение. Колкото до дропа, ако приемем че най-високия в партито определя модификатора за дроп на цялото парти, то тогава в първия пример имаш 10% наказание, а във втория - не.
И друго , когато се биеш с бос имаш шанс за добър дроп ( лилави и легендарни предмети, зелени предмети, легендарни рецепти ), но никъде не е казано че всяка битка падат такива предмети. Просто има някакъв шанс, който е по-висок от шанса в битка с обикновени противници. При всеки бос този шанс е различен, някой са по-стиснати, други по-щедри. Колко точно е шанса в процентно отношение при всеки бос, никой не казва. Доколкото съм забелязал, няма зависимост от трудността на боса и дропа който дава. Т.е. не е задължително най-трудния за убиване бос, да ти дава най-много и хубави неща.
Опита, който споделям е от преди доста време и е възможно от тогава да са настъпили промени. Още повече че никога официално не е обявявано как точно се случва дропа. Бил съм се с парти 40-42 нива срещу мобове 47-49 и дропа беше ужасяващ. Взех един наемник 48мо ниво, като останалите в партито продължаваха да бъдат 40-42 и дропа стана превъзходен. Но това беше преди няколко месеца. От тогава не съм си водил статистика и не съм обръщал внимание какъв дроп ми пада и на какъв принцип се променя. Даже и бижута не подържам да са 100/200. Бия се единствено за опит и неразчитам да забогатея от дроп, поне в 6та категория няма как.