Става въпрос за доклада в
този пост. В рунд 2:
Ренегат - Войн няма опонент, затова избира Samson. Модификаторът за разлика в нивата е 1.
Шансът за блок на Samson е 0.,
след което в рунд 5:
Отбор 2 е на ход.
Ренегат - Войн 22.33/42.Успешно блокиран удар.
и рунд 7:
Отбор 2 е на ход.
Ренегат - Войн 13.21/42.Успешно блокиран удар.
Дълго време мислих на какво може да се дължи тази аномалия, докато тия дни, когато преглеждах пак битката, не ми хрумна каква може да е причината. В рунд 2 героят Samson е избран от още един противник от същия тип, както първия - Ренегат - Войн:
Героят Ренегат - Войн избира Kralimarko. Героят Samson опитва да използва умението Провокация.
Samson успешно използва Провокация и пренасочва атаката на опонент към себе си (шанс 19 / 25).
Ренегат - Войн няма опонент, затова избира Samson. Модификаторът за разлика в нивата е 1.
Шансът за блок на Samson е 42.Както добре се вижда, при него вече шансът за блок е 42. Та си мисля, че тази стойност за блока погрешно е използвана в следващите рундове срещу друг противник. Досега не бях сигурен дали това е бъг или неизвестна на мен тънкост от механиката на битките. Сега вече съм убеден, че е бъг. На мен лично ми прилича на неправилно използвана/неинициализирана променлива.