Първо-
тази тема.
Второ- когато взема се стойността на ловкостта или точността на защитника или нападателя, която е най-висока. Ако е над 100, ловкостта и точността както на нападателя, така и на защитника се умножава по 100 и се разделя на тази най-висока стойност. После шансът се определя по правилата от горната препратка.
Пример:
Рунд между Пешо и Сашо (ако беше между Пешо и Драган, важни щяха да са базовите стойности на ловкостта и точността на Пешо и Драган)
Базови стойности:
Пешо: 200 ловкост, 140 точност
Сашо: 150 ловкост, 180 точност
В случая най-висока стойност е 200. За да се определят шансовете, ловкостта и точността на Пешо и Сашо ще се умножат по 100/200, т.е по 1/2:
Модифицирани стойности:
Пешо: 100 ловкост, 70 точност
Сашо: 75 ловкост, 90 точност
На базата на тези нови числа ще се смята какви са им шансовете да избегнат удар (само при борба между Пешо и Сашо, не че след битката и двамата ще са с наполовина ловкост и точност)
Най-накрая, бонус към шансовете за избягване/нанасяне на удар има разликата в нивата при битка срещу мобове (
щрак).
Ако пък е обсада на замък/преден пост:
2. Добавка към промените, които ще бъдат въведени на 21.06.2010
- Въвежда се модификатор на показателите на героите/наемниците, които участват в битки за замъци и предни постове (независимо дали са обсади или защити), които са по-ниски от тяхната категория.
Модификаторът ще намалява по 5% за всяко ниво разлика между нивото на героя/наемника и максималното ниво на предходната категория. Ще бъдат намалявани абсолютно всички показатели от визитките на героите/наемниците, а именно: Сила, Жизненост, Ловкост, Точност, Интелект, Блок, Броня и Поражения.
Пример: Герой ниво 52, който обсажда замък 5-та категория, ще се бие с 15% по-ниски показатели на визитната картичка.
Не съм абсолютно сигурен за тези неща, ако от екипа са променили нещо междувременно или съм допуснал неточност в отговора по друга причина, нека ме поправят, понеже въпросът е важен.