като се бия напримерно с 4 опонента ,срещу 4 героя , всичките ми наемници , съсредоточават ударите си върху един опонент ,което не е лошо ,ама ако опонента има 1000 кръв ,а аз с един критикъл го сваля на 0 ,другите защо го удрят след като вече е мъртъв ? това се случва в рамките на 1 рунд ,и мойто предложение е ,след като бъде убит 1 опонент ,да не се удря вече,а да се съсредоточат ударите по другите, които са по опасни ,защото са с повече кръв
Има още нещо, принципът на който ти и твоите наемници избират по кой противник точно да удрят е произволен, но има две особености. Ако се избере стрелец се прави опит за втори избор, а ако имаш мистик - на два алтернативни избора в опит да се намери друг противник. За животните, krest, мисля, ми каза, че се приравнени към войни.
Тоест, ако примерно имаш противниково парти от двама мистика и три животни и ти самият преценяваш мистиците като по-опасни (да речем единият мистик е рядък или легенда дори) и много ти се иска твоите хора да почнат да налагат първо тях, малко вероятно е това да стане. Най-вероятно твоите първо ще избият животните и едва по някое време ще им дойде реда на мистиците.
Наред с препоръката на gorinP да ползваш наемници/главен герой с развити умения като Залп или Въртележка, при които един от твоите се пробва да удари няколко противника в един ход, можеш още да подходиш на принципа на грубата сила и просто да вдигнеш на макс "командир на наемници" и да влизаш в трудна битка с възможно най-много хора.