Прави ми впечатление, че от всички умения на воините (и пазители, и яростни бойци), някои просто не се използват в битките при предизвикателство. Става дума за следните умения:
- Атакуваща позиция
- Защитна позиция
- Фронтална атака
- Позиция Берсерк
- Яростна фронтална атака
- Позиция на пазителя
Списъкът може да не е изчерпателен, но тези умения със сигурност не се отразяват върху резултатите от предизвикателствата.
За сметка на това мистиците изреждат целия си арсенал върху нещастните воини - всякакви там Извори на живот, Отровни облаци, Замъглявания, Вътрешни духове и и какво ли не още влиза в действие.
Същото правят и стрелците - всевъзможните екстри за критични удари във всеки рунд, отвръщане, засада, ослепяване - изобщо отново целия арсенал.
Не че се оплаквам, че съм започнал с воин и съм инвестирал доста в него, но все пак не би трябвало да научавам за предпочитанията на разработчиците към мистиците от поредица загубени предизвикателства, а от ръководството, в което не се споменава и думичка за този "дребен" недостатък.
Та целта ми с тази тема не е да мрънкам, а да попитам дали някой знае нещо по въпроса - обсъждан ли е този проблем, проблем ли е изобщо (възможно е и да греша, защото съм пристрастен), къде мога да видя какво се използва в предизвикателства и какво - не, за да знам при следващото преразпределяне на точките къде да инвестирам... Ако може някой да ме насочи, ще е от полза.