Хайде малко по реда на нещата:
Много решиха да вземат епичния чук и тогава да се отидат в седма категория, но се оказа че боса на стъпка седма от приключение "Проклятието" си е пълно безумие и само единични бройки герои могат да го изпълнят.
Никой никъде не е казал, че приключенията са задължителни, както и че всеки би могъл да ги мине докрай. Има лесни – има и трудни. Различните герои се справят различно трудно с приключенията. Затова за нещо, което не си могъл да минеш и видиш, че друг го е направил, най-малкото е показал, че има начин и разбираш колко ценно е това знаменце в профила. Или вземи най-доброто от този играч (като идея за минаването) и извърши сам своето геройство или замълчи и не обвинявай, че сме правили приключенията едва ли не само точно определени герои да могат да го минат. Всичко се прави за всички светове едновременно!!!
Какво става с другото приключение "Мощта на Древните". Решава Иванчо да си вземе някоя бонус точица и какво се оказва, точките можели да се слагат само на предмети които са същата категория която е приключението.Хората масово си сложили точките от приключението категория пет, защото тогава незнаели че ще има такова приключение.На всички им е ясно че това са неща които трябва да се обявяват предварително, а не да ги откриваме само по време на поредното безсмислено хабене на точки.
Винаги е по-лесно да дадеш на играчите, отколкото да им вземеш нещо. Сега отчитаме като грешка, че тогава позволихме в „Силата на кръвта“ да се подобряват предмети, които са по-висока категория от приключението. Това беше направено уж в услуга на играчите, за да могат да започнат новата категория с по-добри предмети, защото нямаше развито занаятчийство. Оказа се, обаче, че след седмица вече се правеха масово епични предмети в к6. и от тук насетне знаете какво се получи. Все пак който си е подобрил 58/59 ниво предмети защо му е да минава това прикючение за себе си (може пък да иска за някой друг наемник или играч). Който го е направил за предмети пета категория, очевидно има за какво да го минава.
Първият проблем е разликата в мобовете съдържащи се в замъците.
"Зеалотите" атакуват замъка "Старите пясъци" в който има противници с живот между 6800 и 32400, много по ниски поражения,много по ниски стойности на ловкост и точност и на всичкото отгоре са и 65 ниво. Интересно как от всичките замъци категория седем, те се орентират точно във най-лесния замък?
И на мен ми стана интересно как само вие не разбрахте за разделянето на нивата и дори не не проведохте поне по една битка в подземията на провинциите най-малкото за да се запознаете с новите единици, да видите нивата, ами юруш на маслините (т.е. към замъците). При условие, че предходната категория беше разделена по същия начин сега ни обвинявате, че сме последователни в това отношение?
Второто и също така много странно обстоятелство са мобовете около този замък в провинцията "Зловещите полета". При първата атака на гилдия "Морска-Реакро" се появят някакви си гадинки, пребиват ни и се връщаме за нова атака.
На втората атака на гилдия "Морска-Реакро" се появяват не някакви си гадинки, ами някаква част от старите, възтановили от някъде живота си на максимум, все едно неса атакувани преди това.На всичкото отгоре съществото "Древен крилат звяр" от легендарно е станало епично, вдиганли са му се живота, бронята и пораженията, но можеби просто сега е решило да еволюира, за да може атакуващите да не убият и един моб при атаката си. Второто и също така фрапантно, оказва се че през блатата около замъка са проникнали нови защитаващи гадинки - "Древен алигатор", с което превземането на замъка става още по абсурдно и невъзможно.
Проблемът с малкото бройки на защитнитице в замъците бе програмна грешка в една от новите единици, което пречеше да се покаже пълният списък. Междувременно отстранихме тази грешка и затова при втората атака сте видели пълния брой защитници. Относно възстановените на максимум – за съжаление отстраняването на грешката имаше и такъв (д)ефект. Поради тази причина на всички участници в тази атака утре ще бъдат добавени по 24 точки за действие.
Междувременно искам да напомня, че превземането на замъците също не е задължителен елемент от играта, както и никъде не пише, че трябва да се превземат с една-две атаки.
Третия и за мен лично най-голям проблем е неопоменаването на нововъведения. Както всички знаем досега герои от категория три до категория шест можеха да атакуват и защитават, замъци и постове във всичките тези категории. Сега изведнъж се оказва че герои категория шеста, немогат да атакуват замъци категория седем.
Както писа ХАОС по-горе, наистина грешно категоризиране на зоните бе причината. Виновни сме за това недоглеждане, затова ще предприемем следното: който счита, че мястото му не е в седма категория и иска да си завърши приключенията нека да ми пише (elektroto, свят 2) на лично съобщение в играта (да получа зелено пликче, а не през чата). Ще му бъде намален опита до 20 000 точки преди 60-то ниво, намалено нивото на 59-то и съответно категорията. След това, ако желае може да си спре трупането на опит от съответния радиобутон в прозореца на настройките. Краен срок 17:30 ч. във вторник (12-ти април). Всеки лично трябва да ми пише. Заявки за други играчи ще бъдат пренебрегнати.
До две седмици хората, които се грижат за приключенията трябва да пуснат две нови за седма категория (ниските нива), малко след това последвани от нови две за високите нива. Тези хора вършат и друга работа по играта и затова все още не мога да обявя точни дати. Засега са разчетени по следния начин:
Старите пясъци – награда: комплект
Дъждовните блата – награда: епичен чук(клещи) к7
Зловещите полета – нова среща с Носфер за подобряване на екипировка
Зеленият рай – награда: премахване на пренадлежност+екипировка
Това ще бъдат основните, но не и единствените приключения, които ще има за к7. Така, че правете си сметката отсега.
Не съм в настроение за критики в момента и затова ще отбележа нещо което ме зарадва - дизайна на предметите е нов и много ми допада. Браво на арт-а!
Благодаря и за единствения положителен коментар. Ще предам на когото трябва.