Ще помоля ако може някой по запознат със занаятите да ми помогне да си изясня някои неща.
Първото което искам да питам умението Занаятчия и Изследовател. Кое важи за кожар??
Изследователя важи за дроп на злато и предмети.Занаятчията вдига процента за обработка на ресурси и процента при изработка на предмети значи то ти трябва когато обработваш кожи.
Другото: Ако съм кожар и на категория 1 стигна 100 точки и ми даде звезда това какво значи?
При всяка звезда се отключва шанс за двойна обработка,после за тройна и т.н.
Кога множителя който може да изработя 2но или 3но ще работи. Предположението ми беше че е като на показателите: за всяка звезда 2% ама не мога да разбера кога ще мога 2но или 3но.
Като качиш звезди на кожара си ще видиш,че ще ти се появят шансове за двойни и тройни изработки.
Имам също: Майстор на брони. За да мога да уча рецепти 2ра категория трябва да стигна 200 точки на първа или се лъжа?
Трябва да имаш 100 точки и да си втора категория.
Също четох някои неща за изработка на епични, легендарни, редки предмети. Че като стигна тези 200 точки в категория 1 ще мога да правя такива от категория 1. Само че не разбрах само 1 път ли може или въобще съм в грешка като цяло?
При достигане на съответните точки вдигаш категория на предметите който изработваш.В случая обаче в 1ва категория не можеш да изработваш легендарни и епични предмети самата категория не го позволява.Легендарните почват от 2ра,епичните от 3та.Могат също да се правят и комплекти при достигане на 500 точки в занаята.
Предметите вървят в следният ред от нормални,превъзходни,редки,легендарни,епични,комплекти.За да ги отключиш трябват по 100 точки в съответната категория
Друго което исках да попитам е дали има някакъв по лесен начин за развитие на занаятите. Изхабил съм дни да одера едва половината кожи за категория 1 а героя ми си вдига левел от тези територии. Минавам в друга категория и дори сега да вдигна 1ва няма да ми е от голяма полза което някак си обезсмисля вдигането на занаятите.
Не го обезмисля като цяло хубаво е да имаш максимален брой точки на занаятите за да изработваш повече.За да стане по-бързо при кожарите можеш да ползваш легендарен чук ако не се лъжа при тях действа при обработката на кожи.Също така ако си в добър гилд който има развит щаб доста ще се увеличи процента и ще става по-бързо и с по-малко ресурси.
Има също така опция за спиране на опита която ще ти позволи да си останеш н категорията.