Проблемът е за играчите индивидуално. Но за системата като цяло - не.
Наистина отиват някакви големи суми злато за диаманти така, но пък то самото се появява покрай ремонти, а не от нищото (щом се взима само определен % от стойността на потрошената екипировка).
А за това, че стойността на диамантите ще скочи- да. Няма нужда от статистика, наблюдавал съм достатъчно пъти какво се случва с цената на въглищата, когато някой изкупи всичко наведнъж. И вероятно пазарът за диаманти ще стане "поносим" само за гилдиите. Дори чрез войни ще може да се "пере злато" (което някои хора искат открай време). Плащаш такса за обявяване на война (от излишното злато в хазната), после е въпрос на късмет колко човека ще намерите да отупате, стават разни битки... И накрая печелите Х диаманта. Като вземеш началото и края на веригата, всичко е ясно.
Аз съм против идеята- който я подкрепя, да дойде за една ера в ИО, тъкмо има пусната нова версия. Там си се вписва идеално в пейзажа идеята да дебнеш и победиш някого, за да извлечеш значителна полза от това. А ИГ според мен не е хубаво да се омесва с други жанрове игри.