Автор Тема: Няколко въпроса относно фракциите и репутацията.  (Прочетена 2953 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • Публикации: 1222
  • заблудена...
    • Профил
Тъй като не намирам синтезирана информация по въпроса, а само откъслечни фрази в различни теми, ще си задам въпросчетата, пък ако се намери добра душа да ме просветли -  *heart*

1. Искам да сменя фракцията на героя си. Установих, че приключения и дневни задачи се генерират само в провинциите от фракцията, към която принадлежи героя.
Въпрос: какво ще се случи с приетите, но незавършени приключения? Какво ще се случи с вече натрупаната "положителна" и "негативна" репутация? Ще има ли някакви други последствия за героя (къща, склад и др. подобни)? Към момента има ли значение към коя фракция пинадлежи героя освен принадлежността към определена гилдия (да, разбрах, че в гилдия могат да бъдат само герои от една фракция), т.е. различните фракции имат ли свои характерни плюсове и минуси?

2. Също така установих, че репутация се печели за всяка провинция (село) по отделно. За сметка на това, когато съм в коя да е провинция от друга фракция, репутацията твърдо е "враждебна".... Така ли е или нещо греша?
В тази връзка - как се натрупва "глобална" репутация към дадена фракция? Или се взема предвид само тази, натрупана в столицата? Как, в такъв случай, стои въпросът с провинциите в горните категории?

И едно, надявам се, конструктивно предложение (въпреки, че съм убедена, че едва ли съм първата, която го споменава) - дайте възможност за избор на фракция на новорегистрираните играчи веднага, когато минат 10-то ниво. Нека съветникът даде кратко инфо що е то фракция. Разпределянето на случаен принцип не е добър вариант (поне според мен).

Предварително благодаря на отзовалите се и дано не досаждам...
Някои си имат ум, други нямат... и това е
                                                 Мечо Пух

Неактивен Sophie

• The Countess
  • Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2810
  • Alis volat propiis
    • Профил
Re: Няколко въпроса относно фракциите и репутацията.
« Отговор #1 -: Януари 26, 2016, 10:00:10 pm »
Мога да кажа какво стана при мен, но при теб дали ще сработи не е сигурно....

1.Като смених фракцията всичката репутация се занули, враждебните ми фракции отидоха на "негативна", а избраната започна от "неутрално".

2.Глобалната репутация се натрупва от столицата и фракционните територии(репутацията от прилежащите територии към фракцията не е 100%, а някакъв процент, какъв точно никой не смее да каже уточни се само, че не е 100), демек в ниски категории имаш интерес да я натрупаш..50-то ниво в битка във фракционна територия взимаш към 7 - 7 и нещо опит на врътка...В горните категории си трупаш репутация само към провката в която изпълняваш задачи, а точки за фракцията се взимат от Кишинев ( :D).!
Отдавна не ми пука какво говорят хората.. нито знаят истината, нито ще им я кажа!

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • Публикации: 1222
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #2 -: Януари 26, 2016, 10:05:06 pm »
Мерси  :)
А по повод приключенията? Започнати и недовършени?
Някои си имат ум, други нямат... и това е
                                                 Мечо Пух

Неактивен Sophie

• The Countess
  • Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2810
  • Alis volat propiis
    • Профил
« Отговор #3 -: Януари 27, 2016, 08:15:20 am »
По-важен е въпроса кога трайно ще заработят бонусите от репутацията, а не да има само цветни картинки и измислени титли...?
Отдавна не ми пука какво говорят хората.. нито знаят истината, нито ще им я кажа!

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
  • Публикации: 1156
  • По-добре комплексар, отколкото симплексар.
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #4 -: Януари 30, 2016, 05:58:55 pm »
Някои работят, но в зависимост от характера им - няма как да са адитивни. Други са. А някои просто не работят текущо.
ДД

Неактивен VeronicaDeMur

• Категория 2
  • **
  • Публикации: 61
  • "When we surrender to who we are we get to see"
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2016, 08:43:32 pm »
И едно, надявам се, конструктивно предложение (въпреки, че съм убедена, че едва ли съм първата, която го споменава) - дайте възможност за избор на фракция на новорегистрираните играчи веднага, когато минат 10-то ниво. Нека съветникът даде кратко инфо що е то фракция. Разпределянето на случаен принцип не е добър вариант (поне според мен).

Подкрепям. Много добра идея. Дори си мисля, задължително ли е наистина да си във фракция? Може пък да има играчи, които да искат да си създадат собствена 'фракция' или пък да обединяваш играчи от различни фракции в гилдията си. Както и да е. Все пак, да има инфо и какви са плюсовете и минусите, ще е добре. Предполагам, че по нататък с времето всяка фракция ще може да се променя спрямо общите интереси на играчите в нея, както и да влияе върху репутацията на всяка прилежаща й провинция.  :)
« Последна редакция: Февруари 28, 2016, 09:00:55 pm от VeronicaDeMur »

Неактивен Dabadas

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 1072
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2016, 09:12:17 pm »
Подкрепям. Много добра идея. Дори си мисля, задължително ли е наистина да си във фракция? Може пък да има играчи, които да искат да си създадат собствена 'фракция' или пък да обединяваш играчи от различни фракции в гилдията си. Както и да е. Все пак, да има инфо и какви са плюсовете и минусите, ще е добре. Предполагам, че по нататък с времето всяка фракция ще може да се променя спрямо общите интереси на играчите в нея, както и да влияе върху репутацията на всяка прилежаща й провинция.  :)

То и във момента ги имаш нещата за които говориш. Репутацията на героито от една гилдия(които са от една фракция) в дадена провинция им отваря достъп до гилдийното хранилище в тази провинция(20000 репутация).А интересите на дадена фракция да владее провинция е факт от няколко седмици. Можеш да намериш повече информация за модула Оспорвани провинции като натиснеш този бутон в играта => http://prikachi.com/images.php?images/905/8661905o.png

Неактивен VeronicaDeMur

• Категория 2
  • **
  • Публикации: 61
  • "When we surrender to who we are we get to see"
    • Профил
Благодаря. Честита б/Баба Марта  :)

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
  • Публикации: 1156
  • По-добре комплексар, отколкото симплексар.
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #8 -: Януари 11, 2018, 03:44:55 pm »
Какво количество репутация се губи при загуба на оспорвана провинция? Къде може да се прочете това, за да не се правят съмнителни емпирични заключения. Ако може първо да получа отговор, след което ще ви предоставя прясно инфо от практиката.
ДД