За останалата част- съгласен съм с казаното от m, тъй като и сам знам подобни закачки, заигравки, шегички и т.н как накрая свършват с катинарче/в кошчето и по няколко човека си заслужават подарък от БАНановата фабрика. Хайде да не създаваме излишна работа на хората, които следят форума.
Така, ще да се цитирам сам, но какво да се прави, поне за друг път да се знае, да се помни... Какво бях казал за излишната работа? А какво е изложено в (поне наложилата се форма, която е стигнала до нас) първите писани закони от хан Крум (защото разпускането на гилдия неволно ме наведе на тази асоциация, пък и други неща си спомних):
„...българите унищожили напълно аварите. Крум запитал пленниците авари: „От какво мислите, че загина вашият предводител и целият ви народ?" А те отговорили: „Понеже взаимните клетви се умножиха и погубиха по-смелите и по-умните; (...). И от това произлезе нашата гибел". А той, като чул думите им, свикал всички българи и им заповядал, като издал следните закони:
„1) Ако някой обвини другиго, да не бъде слушан, преди да бъде вързан и разпитан.
2) И ако се окаже, че той клевети и лъже, да бъде убит.
3) Не се позволява да се дава храна на онзи, който краде.
4) Или ако някой би се осмелил да направи това, имотите да му бъдат отнети.
5) Заповядал също да се строшават краката на крадците и
6) ... всички лозя да се изкоренят.
7) На всеки, който проси, да не се дава малко, но да бъде достатъчно задоволен, за да не изпадне пак в нужда;
8 ) или пък, който не постъпи така, ще му бъдат отнети имотите."
Благодаря за коректното отношение на Oton и се радвам, че ситуацията е изяснена. Нямам какво да кажа, но за друг път да си имаме едно на ум преди да отправим някакво обвинение. Нямам намерение да взимам повече отношение по тази тема, предполагам и останалите ще проявят разбиране.