Призрачен ловец!
Пропорциите на точките,когато се качват, са съобветно:
Сила - 1 точка
Жизненост - 1 точка
Ловкост - 1.5 точки
Точност - 1.5 точки
Интелект - 1 точка
Разпределянето на точките зависи най вече от облеклото на призрачния ви ловец!
Сила - Необходимата сила на героя да носи определени предмети е важният фактор в случая, трябва да се взема под внимание, че облеклото на преследвача също дава сила.Ако всичките ви предмети дават сила, се получават случаи, при които не е нужно вдигане на силата или е нужно да се сложат най-много 10 атрибутни точки на сила.В общи линии силата зависи от екипировката на преследвача ви!Всеки 10 точки сила намаляват блока на противника ви с 1.5!
Жизненост - Тук факторът облекло също е важен.Жизнеността трябва да върви успоредно с категориите, както следва:
Категория 1 - 150 до 300 Здраве (Не точки жизненост)
Категория 2 - 300 до 600 Здраве (Не точки жизненост)
Категория 3 - 600 до 1200 Здраве (Не точки жизненост)
Категория 4 - 1200 до 2000+ Здраве (Не точки жизненост)
Категория 5 - 2000 до 3000+
Естествено всичко зависи от облеклото, спирам да повтарям за облеклото.Следете показателите си!
Ловкост - Ловкостта и точността са най-важни за вашия ловец и трябва да внимавате как ги разпределяте!Колкото повече ловкост имате, толкова по-голяма шанс имате да избегнете удар (не да блокирате, има разлика).Ловкостта на героя ви може да варира, но никога не трябва да изостава от другите атрибутни точки.Всеки 10 точки ловкост свалят 1.5% от критичния удар на противника ви!Всеки стрелец трябва да има достатъчно ловкост, за да направи шансът на противника за критичен удар 0 (критичен удар + бонус от оръжие + бонус от точност)!
Точност - Всеки 10 точки Точност увеличават шанса на героя ви да изпълни критичен удар с 1%.Като се има предвид умението "критичен удар" което дава 16% ,и оръжието, което дава определен процент, трябва да се внимава за точността, тъй като максималният шанс за критичен удар на преследвача ви (и изобщо на всички герои) е 50%.Но това не означава че трябва да спрете като достигнете 50%, в битка противника ви сваля шанса за критичен удар в зависимост от ловкостта си (с 1.5% на всеки 10 ловкост повече от вас) или с 24% при максимално ниво на, умението на мистика на мрака, "загуба на фокус".
Интелект - Всеки 10 точки Интелект увеличават взетия опит от битка с 1%.Тук всичко е по лична преценка, но лично аз не съм дигал 1 точка интелект, разчитам изцяло на този от предметите.
Тук разделям на два типа ловец с арбалет и ловец с лък!
Ловец с лък
Базови умения
Базовите умения на един преследвач са следните:
Отрова - Максимално ниво 13
В случая става въпрос за ловец с лък, а на него отровата нему е нужна поради ниските минимални поражения на оръжието което носи.Затова няма да разисквам умението "Отрова"
Знахарство - Максимално ниво 7
Това е умение което възстановява здравето ви по-бързо.Много играчи не използват това умение и за мен лично е много правилно.Възстановяването на здравето става по-лесно с колби за здраве и дух.Във всяка категория, освен първа, има по над два магазина(та дори и по 4-5)на територията на Империята.
Критичен удар - Максимално ниво 7
Критичния удар е най-важното умение за всеки герой и то винаги трябва да е на максимум в зависимост колко ви позволява в дадена категория. Категория 1 - 2 ниво, Категория 2 - 4 ниво и Категория 3 - 7 ниво(максимално)
Командир на наемници - Максимално ниво 5
Умението командир на наемници ви дава с всяко следващо ниво да оправлявате още един наемник.Тук вдигането на умението също става паралелно с категорията на вашия ловец:
Категория 1 - 0 или 1-во ниво
Категория 2 - 1 или 2-ро ниво
Категория 3 - 2 или 3-то ниво
Категория 4 - 3 или 4-то ниво
Категория 5 - 4 или 5-то ниво
Тук разделям на два типа ловец с арбалет и ловец с лък!
Ловец с лък
Уменията на призрачен ловец с лък:
Уменията с оръжие(независимо какво е то) се вдигат в зависимост от това с какво оръжие сте.
Майсторство с лък - Максимално ниво 7
Задължително е умението да се вдига ако не на максимум, поне на шесто ниво.
Майсторство с арбалет - Максимално ниво 7
В случая ще описваме умения подходящи за ловец с лък затова няма нужда от майсторство с арабалет.
Прецизност - Максимално ниво 7
Умението прецизност увеличава шанса за успешна атака, което е много полезно и според мен трябва да е на прилично ниво, поне пето ниво.
Лов - Максимално ниво 7
За умението лов, често възникват спорове, дали е полезно или не.Според мен това е умение което всеки вдига по собсвено усмотрение, но за мен лично е излишно и има много по полезни от него.
Скаут - Максимално ниво 7
Умението "скаут" също се вдигна по лично усмотрение, но аз лично него препоръчвам.
Орлово око - Максимално ниво 3
Умението "Орлово око" е задължително за ловеца с лък, защото увеличава обсега му, а при максимален обсег позволява да се стреля още един път в първия рунд!Така че това умение може да го вдигнете на максималното му ниво три.
Залп - Максимално ниво 5
Умението "Залп" е задължително за ловеца с лък, удрянето на повече от един противник в рунда е адски полезно умение и комбинирано с добър шанс за критичен удар прави ловеца с лък доста силен герой.
Пронизващ изстрел - Максимално ниво 7
По собствено усмотрение.
Горяща стрела - Максимално ниво 7
По собствено усмотрение.
Изстрел в главата - Максимално ниво 7
Изтрел в главата е много полезно умение, защото комбинирано с критичен удар и злап става уникална комбинация, която може да повали всичките ви противници за първите пет рунда докъто те стигнат до вас, и вие да излезнете невредим от битката.