Пример от трета категория-
Рейдър
Здраве преди битката: 386
Дух преди битката: 225
Клас: Хуманоиди
Ниво 29
Обсег: 0
Шанс за критичен удар: 2%
Сила 87
Жизненост 29
Ловкост 58
Точност 29
Интелект 29
Шанс за блок 41%
Общо Броня: 566
Поражения 40.2 - 116.3
Рейдър-стрелец
Здраве преди битката: 378
Дух преди битката: 225
Клас: Хуманоиди
Ниво 29
Обсег: 3
Шанс за критичен удар: 8%
Сила 29
Жизненост 29
Ловкост 58
Точност 87
Интелект 29
Шанс за блок 0%
Общо Броня: 414
Поражения 15.2 - 109.2
Да правя ли анализ на показателите, или всеки може да разтълкува какво означават разликите в пъти между минимални и максимални щети, както и не много високите нива на точност и ловкост (максимум да спечелят 5% при избягване и 8% при шанс да улучат дори срещу войн, който не си е развивал ловкостта и точността от началото на играта). Има още няколко бонуса, но ги оставям без коментар и предлагам да се върнем на темата. В случая, с оглед на броня, ловкост и точност на опонентите, предлагам ползването на чукове, брадви или боздугани. Ако си намерите оръжие, чиито максимални щети са с 37 повече от минималните щети на подръчните ви боздугани и т.н, можете да ползвате него.
Не е невъзможен ако подходи човек правилно. Стрелеца не е особен проблем, малко живот, няма шанс да блокира.
Аз имам над 2000 броня, той ме удря само за 15, муха ме ухапала. Има доста броня и намалява щетите които му нанасям до към 50, но с 2 критични удара го няма.
Рейдъра е по-голям проблем. Повече броня, огромен шанс за блок. Въпреки че удря минимално, пак е за 40 на рунд, колкото и аз. Тук разчитам именно на това че аз блокирам 50% от ударите му, дори и той да има сила, пак блокирам 50%. Освен това с малко повече интелект и след като блокирам го удрям с щита.
Основното на което се надявам е точността. Целта е до 29 ниво да имам около 160 точност, тогава господин Рейдъра ще бъде удрян всеки рунд без проблем. Освен това ще имам и около 28% шанс за критичен удар и се надявам ще му нанасям къде по-големи щети от неговите. Няма да е лесно де, ама и без чук става