Както Isolde каза, прецакани герои няма, просто някои неща са неприложими срещу едни противници и идеални срещу други (например войн би се затруднил повече с няколко вълка отколкото с рейдър-стрелец).
За преди 15-то ниво, на всеки 3 нива предлагам (не налагам) по две нива да ползвате схемата 2 ловкост, 2 точност, 1 жизненост и на всяко трето ниво да слагате 2 ловкост, 2 точност и 1 интелект. Т.е до 15-то се получава:
Сила = 0
Жизненост = 2/15
Ловкост = 6/15
Точност = 6/15
Интелект = 1/15
Оттам нататък бронята, шансът за блок, щетите на оръжието и "магическите" умения почват да играят по-голяма роля и трябва да се наблегне малко на силата и интелекта (при 25% минимален шанс да ви ударят и 50% максимален да нанесете критичен удар няма нужда да наливате всичко в точност и ловкост). Пример: аз съм 29-то ниво и съм ползвал само по 40 точки от 140 за ловкост и точност, т.е ми остават 60 точки за другите умения (обаче от магическите предмети все едно имам още по 30 инвестирани точки в тези умения). Дал съм още 20 точки в жизненост. Остават ми 40 точки за разпределяне между интелект и сила. Ако ползвам 35 точки за сила, имам 40 точки сила, т.е 10% щети към оръжието ми, което е идеално за метателни копия, лък и арбалет (неща с високи максимални щети и в пъти по-слаби минимални) срещу глигани, бикове, вълци, мечки и всичко, което не е бронирано. Ако пък ползвам тези точки за интелект, ще мога да правя повече магии в битка (отравяне, ослепяване, контраатака- все полезни неща).