Аз съм свиреп войн /все още/
в кат.2 нямах проблем с чука напрактика бях 1-ви в класацията по слава и предизвикателства.
в кат.3 предпочетох да го развия героя отново с чук /въпреки че там според 99% от свирепите войни най-добро е свирепото кърваво копие което сваля с 10% по малко ловкост и точност и има по високи макс. поражения + критичен удар/.
тези копия са наистина за предпочитане понеже дават предимство когато се бият войн срещу войн.
разбирасе свирепото кърваво копие е от легендарна рецепта и е скъпо /29 ниво/.
Лично аз обаче реших да разчупя всеобщото схващане за свирепия войн в кат.3
Ако ще взимаш чук, търси Номадски черепотрошач /епик 29-то ниво от легендарна/ въпреки минусите -30% ловкост и точност.
за уменията:
приоритета е следният жизненост, сила, точност, ловкост, интелект /като за интелект не слагаий нито една точка може и на ловкост да не слагаш те се взиамт от екипировка и от оръжие и реално не са важни за свирепия воин/.
иначе останалите:
максимално развиваш: фронтална атака, атакуваща позиция, позиция бирсек и боен вик +/майсторство за съответното оръжие което ползваш/
не ти препоръчвам меч за две ръце не се подлъгвай от блока който има
наемници : 2 са достатъчни за кат.3 /със силен основен герой нямаш проблеми за приключенията, проблем става ако попаднеш на герой с 4 или 5 наемника в опасните зони/
останалите умения поне според мен в кат.3 не са жизнено важни за свирепия войн, може би донякъде ръкопашният бой има смисъл.. обаче ставаш тромав и не го препоръчвам да се ползва срещу стрелци и мистици с голяма ловкост.
и последно с нововъведенията жизнено важно е за свирепия войн да има колкото се е възможно по висока стойност на бронята си /
всеки 12 точки броня намаляват противниковите поражения с 1, ужасно важно е когато се биеш срещу стрелци и мистици които ти вкарват критични удари и именно бронята сваля от критичните поражения и това може да ти помогне много, а не да гониш точността която имат стрелците и посмъртно не можеш да достигнеш/
следователно наблягаш на тежки ковани брони които са само за клас войн.
все още разучавам играта и сигурно има и други успешни схеми но аз тази съм си избрал
за кат.4 и 5 обаче е различно положението
ако искаш може да разгледаш героя ми и сам да си прецениш името ми е същото както е тук във форума.