Имало едно време,един богат царски палат.В него живяли цар и царица.Един ден,царицата родила едно момче.Кръстила го Бен.То било много красиво,но за беда,след ражането царицата умряла.Бащата,царя не искал да се жени наново,но накрая се оженил за една жена от далечно царство.Тя имала 2 деца и не обичала завареното дете на царя.Когато Бен станал на 7 години,той вече ходел на лов с царската свита.По едно време от гората изскочил един вълк.Бен посегнал да извади меча си,но вълкът проговорил с човешки глас:
-Не ме убивай,ще ти дам нещо много ценно!
-Какво може да ми даде един вълк?-отговорило момчето.
-Аз не съм обикновен вълк,аз съм човек превърнат в вълк.Нека ти разкажа историята на мен и моето царство.Преди около 10 години,аз бях принц на едно царство много навътре в гората.Но черната вещица от царство Рилот,омагьоса мен и моите поданици.Ние бяхме превърнати в диви животни.Някои бяха вълци,като мен,други глигани,трети мечки и тн.Сега търся Зарона,бялата магьосничка,за да развали магията за да мога да събера армия и да убия черната вещица веднъж и за винаги.
-Аз мога да ти помогна но,мащехата ми ме мрази много.Тя иска да ме убие.Тя каза на тате,че е от това царство,Рилот.
-Случайно тя да е черната вещица?
-Не съм сигурен.
-Добре.Надявам се да открия бялата магьосница,за да ми помогне.Между другото това е за теб.
Той се поровил в един храст,и измъкнал от него един бляскав меч.
-Ох,благодаря!Сега чао!И успех!
-Благодаря!И на теб!
3 години по късно,когато царят и неговата свита излязли на лов,отново,момчето видяло отново вълкът.
-Здрасти!Как е?
-Здрасти,Бен!Ами добре е.
През това време царят го видял,вълкът му разказал цялата история,а в знак на подарък,царят му дал 50 елитни войници да му помогнат да открие Зарона.На другия ден те тръгнали към града,в който живеела Зарона.След 1 месец път,те стигнали града,но 10 от войниците ги нямало.По пътя някои умряли от глад или жажда.Накрая видяли къщата на Зарона,почукали на вратата.Там вълкът разказал всичко,от игла до конец.Зарона развалила магията.На другия ден купили провизии и тръгнали на път към Рилот,царството на мрака.Пътят бил кратък,но опасен.Останали само 5 войници.На другия ден,той открил къщата на вещицата и влязъл вътре.За изненада,вещицата била мъртва.
Какво се случило,ще разберете в следващата ми мини-приказка.
Надявам се че ви е харесало.Чао от мен.Ако го прочетете,моля оценете го
.