Защото този инструмент дава бонус САМО към изработването на редки предмети. А тях не можеш да ги изработваш преди да имаш 200 точки. Ако винаги го имаш тоя бонус, занаятчийството щеше да е прекалено лесно.
Чакай сега, ти след 200 нали и без това си имаш бонус, или без инструмент нямаш?! Как се смята крайния ти шанс за рядък предмет всъщност?
П.П. не е вярно че не можеш да имаш и развит занаят и много битки, та занаята до 200 се развива почти само от куестове, ако си достатъчно търпелив и постоянен и ако все пак не стигне, като упгрейднеш съотборниците си по един път и ей го знаята е готов над 200, аз моя поне не усетих кога го вдигнах, без да съм го имал за цел, а оръжейник си е най-бавния занаят може би... По-скоро отнема много техническо време, не толкова ходове, е и ресурс разбира се
Ест. грам не съм развивал занаята когато нямах премиум, тогава е ад... Но пък тогава спокойно можеш да си развиваш съпътстващия, дори е по изгодно отколкото да се биеш! Да не се развива занаят поне до 100 точки за следващото ниво е глупаво според мен...