Чудех се дали да си кажа мнението, и честно казано съм много доволна, че този форум се посещава от разумни, интелигентни и ЧОВЕЧНИ хора, които все пак не забравят, че въпреки животинската физиология ( не искам да влагам никаква обида в последното ) , са преди всичко човешки същества, които стоят МНОГО ПО-ВИСОКО от животните във всяко едно отношение.
И аз ще се въздържам, по примера на Скарлет, от оценка на политически позиции и гледна точка, но само искам да добавя, че ако приложим мислене в стил " чия е земята ?? " по балкански, държавата Македония например би могла да се впише териториално било в Сърбия, било в Гърция, било в България, или пък в Турция,освен да бъде самостоятелна - във всеки един етап от историята Македония фигурира в териториалния обхват на някоя от тези държави.
В крайна сметка , при положение че в конкретния случай не е направен никакъв опит за международна намеса над вътрешните работи на Израел ( предполагам че такъв ще последва сега след наличието на човешки жертви ) , би следвало да е абсолютно недупостимо подобно нещо да се случва на международна територия , още повече когато се касае за хуманитарна помощ за цивилни. И наистина това безсилие на международните институции поне за мен би провокирало в бъдеще една увереност у държавите с по - силно геополитическо влияние, че могат безнаказано да си правят каквото си искат с принципа на йезуитския орден
" Целта оправдава средствата " . В крайна сметка ( не само заради този конкретен случай ) започвам да си мисля, че именно тези хора са забравили Втората Световна Война, и главно унищожителния размер на жертвите от нея....