Свършиха се престъпленията в България..Заживяхме розово , заплатите скочиха , не можеш да намериш книга неизкупена..И опряхме до глобалния въпрос на съвремието ни - да забраним сайт за четене..Ето един от хубавите коментари по случая:
"Какво да правя? В личната си библиотека имам над 2 000 тома книги, а за нито една нямам документ за собственост. Дали няма да ми ги конфискуват и да ме пита нощната полиция колко приятели съм зарибил с тях. Ако са си лично мои, защо съм ги давал на други!?! А отговаряй, де! И къде са отишли авторските права, като ги раздавам наляво и надясно за четене?"
След като нахално и чисто по милиционерски си позволиха следене в мрежата в невиждани за цивилизования свят мащаби , новите ни управляващи посегнаха и на книгите..То се очакваше - всекиму според възможностите и капацитета..Не съм и очаквал Ц.Ц и Б.Б да надскочат себе си..Културата и книгите са думи чуждици за тях..И понеже са скарани с езиците - нещо неразбираемо , една пълна енигма==Ето една от статиите и интересни коментари:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=166914А ето и линк ако желаете да подкрепите групата във фейсбук: Да спасим
www.chitanka.info!!!
П.П:Впрочем от МВР и вчера потвърдиха, че авторите на "читанката.инфо" не са получавали облаги от делото си - те не са вземали пари да слагат в библиотеката си книги.