Намаляване бонусът при Ювелира и Кожаря 2010-06-29 13:08:56
От днес, 29.06.2010, бонусът от инструменти за Ювелира и Кожаря, при обработката на суровите ресурси, ще бъде намален наполовина. Легендарните инструменти ще дават 25%, а редките - 15%
Тази новост направо ме разби!
От както играя на тоя сървър и тази игра съм бижутер с под професия ювелир в един момент доста се чудих дали да сменя подпрофесията, но след като с триста зора достигнах 600т и в трета и в четвърта категория на обработка на камъни се възпрях. Не разбирам това решение и на кого толкова му вадеше очите това че легендарните инструменти даваха обработка на камъни 50%. За да стигна заветните 600т ми костваше няколко комплекта клещи, а сега това ми удвоява реално инвестицията, а възвращаемостта е субективен фактор. Ювелир, тотална набутвация:
1. След трета категория реално не можеш да копаеш скъпоценни камъни различни от стандартните, за перли в 4-та, обсидианен кристал в 5-та разчиташ само на битки и от пазара.
2. Шанса в най-добрия случай ако не си съответно в ничия земя (станала нечия в един момент) е по-вероятно и вероятността да изкопаеш 1 камък си има своите тегловни коефициенти за шанс. Една точка не ти дава в никакъв случай 100% шанс да добиеш стандартен камък.
3. Мисиите с добив на ресурс са убийствени сякаш събираш руда, тия 50 камъка без значение топаз, опал, ахат, лунен или сапфир за нищо ги нямате като задача.
4. Имаше едно готино нещо което с усилие се постигаше че при 600т точки имаш реалния шанс от един камък да получиш 3 при 50% бонус със златните клещи и реално и това вече не е на лице.
Кой, къде видя, че е изпуснал от контрол баланса на ювелирите и реши да ореже и малкото позитивна опция останала в тая подпрофесия?
Това е лично мнение не ангажирам никой с него, но съм адски неприятно изненадана от решението на екипа. Вероятно написаното по-горе ще остане като “глас в пустиня” за мое съжаление, и все пак държа да изкажа мнението си относно тази иновация, с риск да не бъда възприета по най-правилния начин.
Поствам темата с идеята който има поглед върху развитието на тая подпрофесия да изкаже мнение и искрено се надявам, че след поставяне на проблемите е възможно да се появи и позитивно предложение за подобряване на тая подпрофесия!