По принцип не отговарям на всякакъв тип мрънкания и хленчения колко по-силен, по-добър или по-турбомегаяк бил даден герой преди дадени промени. Позволявам си да го направя тук понеже Сион не пише празни приказки и не си чеше езика само заради самото говорене.
Естествено че и ние самите не искаме да пипаме фундаментални неща, които да карат играчите да се чувстват че на героя им е била отразяна едната ръка примерно. Това обаче не означава, че понякога това не е наложително. Само тези, които са се обитвали да измислят и балансират подобна игра, са наясно колко малки неща могат драстично да нарушат баланса между класовете или професиите. Опитваме се максимално да предвидим до какво би довела всяка по кардинална промяна и доколко тя е наложителна за текущата ситуация. Понякога това се получава добре, а понякога не толкова. Когато се случи второто се правят пак промени за да се достигне търсеното от нас равновесие.
Ще повторя мнението си от преди - като Ювелир съм съгласен че % са прекалено високи. Не е нормално да правя от 6 сурови Обсидиана/Циркона по 15-20 обработени. Що се отнася до баланса на класовете и мнението свързано с неравностойното положение на стрелците в момента, мисля следното: Да, може би в момента те нямат това смазващо превъзходство над останалите класове както когато играта стартира, но тогава някой стрелец оплакваше ли се? Опитвам се да следя битки между равностойни герои от различни класове и за момента смятам, че всеки клас може да бие всеки останал. Да, това не е гарантирано поради самото естество на битката и голямата доза шанс която има в нея, но със сигурност не е невъзможно.
Също искам да изтъкна, че екипа се вслушва във всички разумни и обосновани предложения/препоръки, които идват от играчите и често ги и реализира. Същевременно обаче ако сме въвели нещо, което действа както сме планирали и според нас допринася за баланса в играта, то то не би било променено на базата на няколко поста от недоволни играчи. Такива винаги има, независимо дали са с основание или не.
Стремим се да направим играта интересна и приятна за максимален брой играчи, както и да бъде един балансиран и развиващ се свят. Мисля че за момента успяваме. Поздрави!