Помолиха ме да попитам нещо... защото този който се интересува - нито има регистрация във "Форума", нито знае или пък може да си я направи, нито пък - дори и да имаше - знае точно как да ползва "Форума", така че да получи необходимата му информация и да не наруши някое от правилата за ползването му ... Играта страшно много му харесва и му се иска да я играе супер редовно ...
(Ще цитирам с "Копи-Пейст" направо текста, който аз получих от него като съобщение...
(Спестил съм само частта: "Извинявай, би ли попитал във "Форума" /на адрес
http://forum.imperialhero.org/ нещо, моля те..."))
Извинявайте, но не се наех и не се и наемам аз да му отговарям, тъй като има опастност да го подведа по всеки един от въпросите които човекът е задал...
Реших че ще бъде най-правилно да препредам въпросите тук, тъй като така - хем ще е и изпълнена и самата му молба - съответните въпроси да бъдат зададени към тези, които най-компетентно биха им отговорили, хем отговорите, публикувани тук, във "Форума" ще бъдат полезни и за всички други (и сегашни, и бъдещи) играчи, които за пълната си осведоменост - разчитат на "Форума" ...
Имам няколко принципни въпроса...
1. Какъв шанс има в играта регистриран акаунт на играч който никога не е ползвал и няма и никога в бъдеще да ползва за нещо "диамантите"?
2. а.) Може ли играта да се играе и без "диаманти"?
б.) Какво
губи играча ако не ползва "диаманти" в играта?
3. Кои играчи имат
по-голям шанс - тези които имат много "диаманти" - или тези които никога не са имали и/или никога няма и да имат такива "диаманти"?
Или е
без значение дали даваш пари за играта или не - и в двата случая имаш един и същи шанс за някакъв вид "успех"?
4. Понеже тези които са решили да си купят "диаманти" - все пак - някакви пари са дали явно за да ги имат ... - това променя ли им статута по някакъв начин, сравнени с други - например такива които даже и една стотинка не са дали за участието си в играта, или напротив - всички играчи са абсолютно равни по права - независимо дали са дали пари за "диаманти" или не са давали и/или няма и никога да дадат пари по някой от начините на плащане?
Според мен би трябвало да има някакво значение това дали си "инвестирал" нещо или си "инвестирал" нищо - логично съдейки по всяка една друга житейска ситуация в която са напълно различни например трима - от които: един е "дал 100 лв.", друг е "дал 1 000 лв.", а трети - е "дал една кръгла нула" ... Друго се сещам...Например на някои места (предимно в заведения където срещу пари се предлага някакъв вид стока или услуга) - се оформят т.нар. "ВИП-клиенти"... Тук има ли нещо такова? Тоест - има ли (може би така наречените)
"ВИП-Играчи"? ...
Чувал съм и една икономическа формулировка, която твърди, че обикновено
"20% от клиентите - донасят 80% от печалбата", известна повече като "Принципа 80 към 20" ... В учебниците по "Икономика" пише, че е валидна навсякъде, където има паричен поток... Би трябвало и тук да е така, вземайки в предвид че е възможен паричен поток (съответно формиращ състояния като "Печалба" или "Загуба") - при това по много възможни начини...
5. Гледам, че има доста начини за плащане -
Плащане с SMS - 4.80 лв. (с ДДС) за 50 диамантa (1 "диамант" = 0,096 стотинки с ДДС) - това май е най-лесният начин... ? Или препоръчвате друг?
Плащане през системата ePAY:
20.00 лв. за 240 диамантa, (1 "диамант" = 0,083 стотинки)
40.00 лв. за 500 диамантa, (1 "диамант" = 0,080 стотинки)
80.00 лв. за 1250 диамантa. (
1 "диамант" = 0,064 стотинки) Май това е най-изгодната тарифа - тоест трябва да се дадат
80,00 лева накуп - за да ти излезе "диаманта" най-евтино...
Плащане в брой (EasyPay) или през банкомат (B-Pay) - същите оферти като Плащането през "системата ePAY"
PayByCash - тук пък "долари" се намесват...
240 diamonds 600 diamonds 1500 diamonds
$14.95 $29.95 $59.95
Paypal - тук пък "евро" ...
240 diamonds 600 diamonds 1500 diamonds
9.95 Euro 19.95 Euro 39.95 Euro
160 diamonds 400 diamonds 1000 diamonds
$9.95 $19.95 $39.95
Dotpay - VISA, MasterCard, EuroCard, JCB, Diners Club - плащане от карти... Специална такава ли трябва да се открива ?
200 diamonds 500 diamonds 1250 diamonds
9.95 Euro 19.95 Euro 39.95 Euro
PayByCode - какъв код трябва да имам?
6. Има ли значение по кой начин си платил? И другото, което е може би по-важното:
Има ли въобще някакво значение дали някога си платил по някой от начините?7. В "долари" или в "евро" трябва да се плати? Кое е по-изгодно? За някои хора е затормозяващо да следят курсовете на различните валути... Ако се окаже че е препоръчително да се купят "диаманти", особено пък с някоя от валутите - това пък води до необходимост валута пък да бъде купена първо...
8. Сондирах доста мнения - и се оформиха две основни групи - най-общо наречени
"Даващи пари" и
"Недаващи пари"... И в двете групи забелязах категоричното мнение на членовете им - че тяхното положение е по-добро... Едните твърдяха, че за да получиш пълното удоволствие от играта - е просто задължително да си си купил и оползотворил в играта "диаманти"... Даже колкото са ти в повече - толкова по-добре! ... Другите пък твърдяха, че всичко са си постигнали дори и без нито 1 пукнат "диамант" ... Това страшно ме обърква .... Към коя от двете групи ме съветвате вие да бъда, защото смятам да се доверя на вашето мнение ?
Предварително благодаря на всеки един който е уважил всичките ми
осем въпроса, защото във всеки от тях има по нещо много важно - а за правилното ми решение е необходимо да съм получил отговор на всеки един от тях...