Идеята ми харесва. За % вероятност предполагам, че е необходима оценка, така че да не се наруши баланса на играта. Едно допълнително уточнение. Предлагам този шанс да се "отключва" само при използването на - да го наречем "златен" чук - който разбира се ще струва доста повече от легендарния. Т.е. при използването на всички останали чукове освен "златния" да не могат да се правят подобни уникати.
Аз съм сравнително нов в тази игра , но веднага ми прави впечатление , че като цяло подобно нешо като баланс липсва( единственото нещо, което донякъде балансира играта е така наречения - "късмет"), и както в повечето игри от този тип ,в които можеш да си купуваш ( чрез реални пари) различни "премиум" пакети и предмети, балансът между играчите се губи за сметка на тези с по дълбоките джобове ( в което естествено няма нищо лошо , играта е за забавление , но трябват и пари , за да се развива).
Но да се върнем на темата. Идеята ти за специален "златен" чук , който да струва да речем - 100 диаманта , просто за пореден път ще наклони везните в полза на тези, които могат да се "бръкнат" и да инвестират в подобна скъпа "прищявка" или тези които са част от големите и силни гилдии(и нещата пак ще са : силният става все по-силен , а слабият остава слаб)
Та за мен лично би било доста по-добра идея ако се направи нещо като "еvent" (в редица игри се дава именно такава възможност за трупане на различни дивиденти - различни видове награди под формата на предмети , диаманти и тн., като същевременно се дава шанс на всички да спечелят голямата награда , при равни условия и с много труд)
Би било добре , въпросният "event" да бъде разделен на категории, защото сами разбирате ,че герой от 3-та кетегория , няма как да е равнопоставен с герой 4-та или 5-та категория.
Като за 3-та категория да имат право да речем на 10 изработки , 4-та - 8 изработки , 5-та - 6 изработики и тн.