Да взема отношение по така свидното на всички "фермене":
1. Аз съм облечен с еднократни епици и наемниците ми са епични от глава до пети - в последните 2 зони, в които се бих - при бай Иван и в Шангри-Ла ме напляскаха лошо - в общи линии шансът ми да ги бия е 30-40%. Т.е. облечен перфектно герой с перфектно облечени наемници има 30-40% шанс да мине зоната. След това се намесва и миниатюрният шанс за пускане на зелено, което съвсем не значи, че ще падне нещо от занаятчийския комплект или някой друг добър комплект. В 99.99999% падат боклуци, а има случаи да не падне и абсолютно НИЩО. Та при това положение къде точно е "ферменето"?
2. Колко от героите успяват ИЗОБЩО да минат въпросните зони, че да се занимават с фермене? 1% или 2? И на кой лвл? Пак стигаме до момента, таман се облякох за да мина зоните, бих 2-3 пъти със зор и хоп - нова категория?
3. Въпросното "фермене" все пак е за да избиеш поне ЧАСТ от средствата, които си вложил в облекло, рефреши за наемници, проби, грешки в комбинации от наемници, СМЯНА на наемници за мамута. Обаче подобна възможност не ти се предоставя и след като си набутал маса средства за да успееш те засилват в по-горна категория, където не можеш да си платиш ремонта даже. Къде е логиката в тази безумна надпревара в играта?
4. Аз съм кожар по професия. Докато другите професии си копкат кротко, за да богатеят и да си избиват вложените средства, аз по моята професия не смея да работя. Ясно е защо.
5. Всички се оплакват, че нямало дроп и занаятчийски комплект вече било почти невъзможно да събереш. Сега обаче се оплакват, че щяло да има фермене и щяло да се събират лесно комплектите и някой ДРУГ, ЕВЕНТУАЛНО да припечели някой лев ... каква е тая завист, злоба и типично българското мислене - аз може да не съм добре, ама важното е на Вуте да му е зле. Все у чуждата паничка гледате и все сте недоволни!
В заключение - междувременно обаче опита си се трупа - на всяка битка взимам по 2-2.5к опит(това е с базовите 5т. на интелект и в 5 включени наемника ВИНАГИ), което означава, че ако продължавам така след 15-20 дена и 15-тина "фермения", аз ще съм 50лвл, и ще трябва да изхарча поне 1000д като начало за да имам приличен вид за новата категория. Дали нафермените лилави и зелени боклуци ще ме подготвят за тази категория? Отговорът е ясен и за слепия! Е, при това положение, в устата ми остава един неприятен, нагарчащ вкус, чувствам се яко ПРЕЕ..Н и си викам оти ги ручахме жабетата? Оти потроших над 500д, само за да си направя що-годе читаво оръжие - та чукове за оръжейник, та епични рецепти, та развиване на оръжейник и т.н.? И това само за да се снимам с тях и да съм НАЙ-СКЪСАНИЯ ЦЪРВУЛ и ВСИЧКИ да ме бият в новата категория, в която съм влязъл ПРИНУДИТЕЛНО, само защото искам да използвам това, с което съм се облякъл?!? ЗАЩО БЕ, ДЖАНЪМ, си викам
Каква ми е файдата? А после 7-ма, 8-ма категория и т.н. и един безкраен порочен кръг на едно безкрайно надбягване - каква е ползата? Все нагоре и нагоре - докога? Все някога трябва да се стигне някакъв връх, по възможност избран от играча, и там човек да се поспре, да се поогледа, да се поразходи в хоризонтала, да поотпочине, да се наслади на природата и чистия въздух, да подремне, да се полюбува на епичното си отражение в поточето и т.н. А не отзаде да му тича някой с остена и да вика БЕГАЙ НАГОРЕ И ИЗЛИЗАЙ ОТ ПАРИТЕ! Във всяка една игра, която съм играл - ИО, травиан, икариам и т.н., играчът сам решава какво да е развитието му и как да си играе играта. Тук обаче пропадаш в бездънна яма и се въртиш в един и същи порочен кръг
Освен да ми изтъпее всичко и да си кажа: абе я на ма... му, друго няма да се случи.
А каква ще е вашата полза тогава да ме загубите като клиент?