Категорично да. И за мен "честна" задължително включва условието да се правят промени, съобразени с условията на конкретния свят, а не да се поправя нещо, което не е счупено, понеже те щели да поправят нещо друго, дето се било счупило някъде другаде.
Моля обяснете как от ваша гледна точка планираните промени ще насърчат играчите и ще привлекат нови в Свят 3?
Освен това за мен "честно" включва и това играта да е достатъчно благосклонна и прощаваща към нови играчи, а не влизането в по-висока категория да е като новата учебна година в МЕИ - една трета от колегите ти вече не са с теб.
Всяка промяна, направена през последните 6 месеца, се явяваше тесла, която се отразяваше негативно в много по-голяма степен на новите играчи, които не са имали програмното време за развитие. За да бъдем честни, оттук трябва да изключим промяната при комплектите и увеличаването на трайността на комбинираните атрибутни отвари.
Традиционно на ново правителство се дават 100 дена, за да докаже способностите си. На нов служител - шест месеца. Подходих честно и от моя страна разполагахте с неограничен кредит на доверие. Който се изчерпа. Бихте ли обявили публично статистиката за активните играчи в категории от 1 до 5 в Свят 3 от въвеждането на "Ера на хаос" насам?
Може пък да греша. Не - искрено се надявам да греша. Но за мен в момента тази реплика звучи като "вашето правителство ще се погрижи за вас" и означава точно колкото означава тя в държави като България.
Ресурсният модел на играта и така е достатъчно натруфен и може да съперничи на всяка читава икономическа стратегия. Добавянето на 7-8 нови ресурса просто ще изисква да им заделиш още 1 допълнителен ред в раницата, така че тази промяна е по-скоро излишна, по-скоро козметична и поради това без особена тежест нито в позитивен, нито в негативен план.
Част от чарът на тази игра е, че е достатъчно семпла и овладяването й не изисква наръчник под формата на енциклопедия в няколко тома.
Поддържането на няколко версии на дадена игра е абсолютно нерентабилно от всяка една гледна точка. Това показва натрупаният 5-годишен опит, който имаме в бранша на уеб-базираните игри. Ако желаете да направите, да балансирате и да поддържате масова онлайн игра, в която да имате 10 различни свята с 10 различни игрални правила, моля, направете го, ние само ще Ви аплодираме. Публицистичните Ви коментари слабо ме интересуват, както и високопарните речи, които държите. Аз не съм политик, аз пиша художествени текстове и гледам да информирам общността за това какво ще правим в играта.
Както казах, насърчаването на играчи го оставете на нас, ние имаме начини да привлечем играчи в игрите ни. Но за да останат достатъчно от тях, не бива да има "дупки" в механиката на играта, които да ги отблъснат.
Играта е безкрайно лесна, благосклонна и прощаваща към новобранците - има си подробен туториал, както и подробно ръководство. Има големи и шарени бутончета, с достатъчно ясен и четящ се шрифт, на всичкото отгоре е преведена на достатъчно езици.
Можеш да си изхабиш абсолютно всички ходове, само като кликаш на бутона "Битка" в някоя зона и да гледаш анимацийките.
Но, от друга страна, ако сме искали да създадем игра, в която да няма и частица мислене, щяхме да правим 3D шутъри. Още не сме чак толкова отчаяни, повярвайте ми. Това е онлайн уеб-базирана РОЛЕВА игра, в която, ако искаш да си някой, трябва да прекарваш много време в планиране и мислене какъв точно ти е оптималния вариант за всяка една похарчена точка за действие. А и играта непрекъснато се развива, както виждате - измисляме нови модули, коригираме едни неща, настройваме други.
И... когато критикувате, гледайте да сте обективен/а. Тоест - опитайте се да разсъждавате от гледна точка на всички играчи, а не само от Вашата собствена.
Защото ние, ако правим промени по играта, ги правим за всички, не само за Вас, понеже Вие сте поискали на Вас да Ви е добре. Ние правим промените с ясната мисъл, че ще понесем всякакви удари, даже, че жестокият пазар и конкуренция може и да не ни простят и да ни накажат за това, че не сме достатъчно гъвкави, находчиви и адаптивни.
Предполагам, че много хора ще се откажат, някои вече се отказаха и това е част от живота, част от работата ми, макар и не най-добрата част. Заплашвали са ни с крахове и провали, с фалит, с какво ли още не. При всяка промяна Адептите на Апокалипсиса пропълзяват във Форумите ни и започват да проповядват за "Армагедона, който скоро ще настъпи в игрите ни!"
Но ние не сме изчезнали тихо в нощта.
Ние все още сме тук, а волята ни нивга не е била по-силна.
Ще оцелеем.
И ще продължим да развиваме Героя.
Защото все пак, има хора, които ни играят и те не са малко.
Значи, в края на краищата, не се справяме съвсем зле.
Амин.
*Отон се оттегля в мрачното си, изпълнено с призраци и кошмарни съновидения мазе, за да продължи с писането на куестове.*