не мисля, логиката при бонусите досега беше:
рядък +20-40%
легендарен +40-60%
епичен +60-80%
и от коментара на Хаос съдя, че новите предмети трабва да са по следния начин:
превъзходен +20-40%
рядък +40-60%
легендарен +60-80%
епичен +80-100%
Тези проценти се отнасят само за броня и поражения, не за атрибутните точки. И точно от тях би трябвало да идват по-добрите изработки на предметите. А щабът дава бонуси върху бонуса при изработка на предмет, но не влияе на поражения и броня. С други думи нещата не се натрупват защото са за различни неща, но комбинацията от двете трябва да доведе до доста добри творения. Засега обаче не се забелязват такива неща, дори опитите показват, че няма разлики в епичните изработки.
ПП: не съм напълно сигурен дали процентите които съм написал съответстват на истината.
Не мога да пиша във всички раздели, в които са пуснати теми по въпроса, така че се надявам тази да бъде видяна.
night_shadow е обяснил точно само процентите са малко по-различни.
Точните проценти за основните параметри са:
преди:
Рядък +10%-20%
легендарен +20%-40%
епичен +30%-60% (в момента се провежда проверка, тъй като може да са били малко завишени преди и да са давани по-високи, оттам и разминаването с очакванията сега)
Сега:
Превъзходен +10%-20%
Рядък +20%-40%
легендарен +30%-60%
епичен +40%-80% (евентуално може да бъдат повишени до 45%-90% ако се открие споменатата разлика по-горе)
За това написах, че ще са сравнително по-силни, но не е задължително тъй като процентите варират от-до, а и се отнасят само до основните параметри, не и атрибутните бонуси, които си следват друга логика.
Днес ще има още една новина с още няколко промени, като те са за увеличаване на процента за стараение и подобрение на някои параметри.
Ако се замислите върху промените ще видите, че те са само в интерес на играта - идеята всички с лекота да се обличат в епични предмети подкопава стойността им и ги обезценява. Ще отнеме известно време докато се балансира завареното положение, но съм убеден че крайния резултат ще е по-добра игра.
И моля всички, които смятат как били намалени шансовете на жълтите чукове и нямало смисъл от тях.... Всичко е намалено ПРОПОРЦИОНАЛНО... така че тяхната сила не е намалена - те са все така ценни както и преди - просто сега в играта ще са представени и другите категории предмети, а не само лилавите.