Аз съм все още дилетант в играта. Но като ти гледам защитника, май ще съм полезен с няколко идеи.
За защитник почти задължително да има майсторство с броня и провокация. Хубаво е да има защитна позиция, позиция на пазител, контра атака, майсторство с оръжие.
За стрелци хората предпочитат:
залп - за удар множество противници.
критиен удар - за повече критични.
майсторство с лък или арбалет - тъйкато повечето умения свързани със залп изискват лък или арбалет.
орлово око- увеличава обсега на оръжието.
стелт - намалява обхвата на противника, ударил стрелеца. (с добър защитник, стрелеца бива удрян последно)
Ах щях да забравя: има умения като изстрел в главата, които не са препоръчителни за наемник със залп, тъйкато са само за една мишена и прахосват един удар от залпа. ..такива са и споменатите от играите умения, консумиращи съществено количество мана.
Не знам как е нагоре но в к4 се забелязва двойно по-малко щети на един наемник с развити умения в насока залп, от един с майсторство с две оръжия, копия и единична мишена, човек си избира сам. Аз лично съм на този кръстопът.
Най добре си вземи :
1 пазител със - провокация, майсторство броня, защитна и/или пзаител - позиция. ако има и други умения, още по-добре.
3 срелци - ако са развити в залп: залп, орлово око, критиен удар, майсторство слък/арбалет, прецизност.. ако намериш и с отрова и засада -още по добре....Ако са с единична стрелба... не съм сигурен, но: орлово око, критиен удар, майсторство с две оръжия, ослепяване, прецизност.. май са предпочитани.
1 мистик на светлината и един мрчен - не се притеснявай, че станаха 6 мрака и светлината ги сменяй в зависимост срещу какво се биеш.
светлина (има по-адекватни от мен, които могат да те насочат по-добре) за к4 си намерих един с тигър, чисто съзнание, майсторство с благословиите извор на живота, който звучи задоволително за мен. Можеби има и по-добри умения, но не и в моите пазари
.
за пазител на мрака ми звучи добре - майсторство с проклятия, болест, зашеметяване.. пък друго каквото намериш.
Хайде успех в подбора и дано съм бил от полза.
П.С: ако съм го подвел някакси, моля да бъда поправен и извинен. Все пак съм нов в играта.