Всъщност на etoot е добрата идея, макар и поднесена с доста по-големи числа. Според мен би си струвало, ако примерно имаше шанс за награда да получиш по-специален занаятчийски чук, според трудността на мисията. Или поне точките за действие да бяха компенсация.
Примерно екипът знае точните шансове за намиране на определена руда- да кажем 39% е най-високият шанс в категорията. Сега нека и рудата е с "обхват" 2-4. Значи имаш 61% шанс за 0 намерени единици, 13% шанс за 2, 13% шанс за 3 и 13% шанс за 4 - общо е (61*0+13(2+3+4))/100, което прави 1,17 намерени руда "на ход". Сега, ако задачата ми иска да събера 6 бройки руда, то в "средновероятностния" случай ще се справя за 6 хода. Следователно и наградата може да включва 6 хода, плюс някакво злато/опит.
Ако си развия преден пост с миньорски лагер- шансовете ми да намеря нещо ще са (61*0+13(4+4+4))/100, което пък прави 1,56. Е, в такъв случай с повече късмет ресурсите ще се съберат (според вероятността) за около 4 хода- т.е 2 хода ще са бонус!
А да се експлоатира- едва ли, след като иска преден пост и мина за метали (т.е те се правят лесно, но не всяка гилдия ще си позволи да похаби цял преден пост и място за сграда за нещо, което си е на късмет, а и такива задачи се падат от дъжд на вятър из таверните).