Ще бъде интересно да се види това..........
К2 минимален шанс за ловкост +5
К7 минимален шанс за ловкост +8
....................
В това тука няма нищо вярно. Напълно съм съгласен с вас, че екипа трябва да обогати инфото на играта. Аз пък на първо време ще споделя с вас .моят опит и ще напиша това, което знам за атрибутите.
За всички атрибути освен жизнеността минималната стойност на атрибута е номера на категорията а максималния е номера x2. Ще дам пример с произволна категория и ще отбележа няколко особености които трябва да имате предвид.
Категория 6:
Сила - от 6 до 12
Жизненост - от 12 до 24
Ловкост - от 6 до 12
Точност - от 6 до 12
Интелект - от 6 до 12
Това са границите на атрибутите за тази категория. Трябва обаче да се знаят и следните особености:
- някои предмети имат двойни показатели - броня, щит, бижута, оръжия./каските са с базови атрибути но към тях се прибавят 50%/
- единственото което отличава дропа от изработката е атрибута заложен в рецептата. Той се прибавя към стойността която ще се падне в описаните по-горе граници. Именно затова епика на Ицо е толкова слаб, защото и рецептата няма заложен атрибут.
- +25% щаб. Какво означават те и как всъщност действат? След като се избере стойност от границите които дадох за пример тя се увеличава с 25%. Ето как става това:
При граница на сила в кат. 6 /6-12/ се пада 8. Те на свой ред се увеличават с 25% и стават 10. Към тях вече се прибавя базовата стойност от рецептата,ако има такава.
На практика обаче тези 25% повдигат минималната и максимална граница, както следва:
Сила - от 6+25%=7,5 до 12+25%=15
Жизненост - от 15 до 30
Ловкост - от 7,5 до 15
Точност - от 7,5 до 15
Интелект - от 7,5 до 15
ВАЖНО! - с 25% се увеличават само атрибутите в границата. Базовият атрибут, заложен в рецептата, НЕ СЕ УВЕЛИЧАВА с 25%. Той се прибавя/събира +/ към вече увеличеният с 25% атрибут от границата.
Може и да греша някъде, но така го знам аз. Ще се радвам обаче да го прочета в едно добре подредено и представително инфо за играта. То даже няма да е за нас а за тези които сега започват и ще си задават същите въпроси като нас. Вместо да влизат във форума и да се лутат от тема на тема ще отворят инфото и ще получат информацията от която имат нужда/пример ИО/.