Да, Лидерството не дава вече Дух. Тази промяна е обсъждана още преди много, много време и за съжаление сме останали с впечатлението, че е реализирана, но не беше. Колкото до тоталното не сработване на Лидерството моля дайте ми конкретна битка, тъй като последните 3 дни неколкократно го тествах и не съм видял проблем.
Понеже съм сигурен, че ще има поне 10-тина гневни Пазителя да се оплачат, ще ви обясня и причините за премахването на добавянето на Дух:
- с него пазителя, както и голяма част от наемниците, могат да се превърнат в перпетуум мобиле и да провеждат по 20, че и повече битки без да има нужда от хранене. Това нито е била идеята на гейм дизайнерите, нито е ефект, който би бил толериран.
- на Яростния боец бойния вик взима Дух при използване (както е и с много останали умения), няма логика при Пазителя да не е така и използвания Дух да се компенсира от изкуствено добавения такъв. При такава ситуация всички останали класове са в правото си да роптаят, че им се налага да носят колби, а на Пазителя не.
- на всички, участвали в обсада на замък или атака по преден пост, им е ясно че едно такова неизчерпаемо количество Дух е в състояние да наклони везните в полза на даден герой Пазител, поради невъзможността за хранене между битките.