Хъм, де да знам да ти кажа според мене провокацията е не само необходима но и задължителна ако героя ти е пазител....да поясня защо:
1 - тогава можеш да имаш 5 наемника които да правят "демидж" стрелци с арбалет и преследвачи с ножове.
2 - Пазителя е танк, като главен герой се предполага ,че е с най-добрата възможна за играча екипировка и съответно ще
издъжи най-дълго срещу сериозен опепнент. Докато наемниците падат от един-два удара.
3 - Наемниците при главен герой пазител са тези, които нанасят сериозните поражения, колкото по-дълго са живи толкова повече щети ще нанесат.
4 - При умение провокация и повече нападатели повисоко КПД има контраатаката а тя е сериозен кос в уменията на пазителя.
Не съм разбирач от класа но съм играл само пазител и се справям задоволително. Ако те е страх да те бият и съответно не искаш провокация тогава развивай свиреп войн, така поне ще правиш повече поражения.
Ако все пак решиш да развиваш пазител си търсиш хубав лек меч със задължително умение засада и щит с доста блок по този начин групата ти става много силна - лошото е само когато епичен противник пердаши със залп или въртележка тогава няма как да опазиш наемниците и работата е само на късмет.
Пазителя според мене е много силен срешу мобове, но само когато има добри наменици да правят пораженията
срещу играчи е в диапазона от средно до слабо според противника.