мога ви дам пример с сервиза в който си поправям компютъра и лап топа. човека е спец учил много с много опит в областта и ми го каза. всяка парола може да се разбие с декодер. колкото е по-сложна толкова по-вече време иска ама се разбива рано или късно. бях си направил парола за профила в компютъра сложна по всички стандарти за да не ми се бъркат нашите в работата ми. обаче при едно разчистване бележника в който беше паролата отиде на боклука. закарахме компютъра при техника и той разби паролата за около 2 часа. така че няма 100% защита колкото и да внимава човек. за мен лично мога да кажа играл съм такава игра и там влизането е по-сложно от тук. влиза се парола и поща. признавам удобно е да са ти от един акаунт и премиума да важи за всички герои. обаче ако екипа реши да приеме това предложение трябва се вземат по-строги мерки при влизането в акаунта. примерно потребителско име което задължително да се съвпада с това на някой герои поща и парола. може се добави и лична информация примерно уникален въпрос и някаква специална за човека дата или нещо друго което няма да позволиш да го научи този и онзи. според мен това е компромисния вариант. ако не е нещо от този сорт или по-сложно си оставам против предложението.
Именно!
Винаги може да се направи по сигурен акаунта.
Само че виж сега за декодера. Тази работа ми е ясна ама виж разликата.
Ти си от твоя си компютър хакера е от негов, някъде там. Имаш антивирусна. Единствената връзка ти е през интернет а имаш Firewall който блокира нежеланите пакети. Ако зависи от теб няма да разрешиш достъп.
А за твоя приятел с декодера. Ти отиваш при него с цел той да ти разбие паролата. Даваш му достъп до самия лаптоп и всичко останало. Най-важното - той има хардуерна връзка. Той може да е запознат, ама не знам ти запознат ли си, че разликата между това да ти бърникат в компа през хардуера и това да се опитват да получат достъп до информацията ти просто през IP без това да му е разрешено е... меко казано от небето до земята.
Та там е въпроса който аз изтъкнах. Ако има хакер който е способен да проникне в компютъра ти през IP, да ти разбие firewall-a, да мине през антивирусната и да започне да ти тършува из кеша с паролите използвани в интернет, незнам какъв космически огромен кретен трябва да е, за да ти вземе паролата на тая игра, а не примерно номера на кредитната карта. Няма как да се случи това.
Първо може да се засили сигурността на акаунтите и второ все още не може никой да ме убеди че някой може да разбие добре приготвена парола ако си предпазлив (включен firewall, антивирусна и забраняване достъпа на нежелан и непознат софтуер).