Аз честно си признавам- не знам какво е лицемерие... и не ме и интересува.
Знам обаче друго... всички усмивки, учтивост и някои форми на "доброто възпитание" са изключително полезни за самия човек. Изследвано и доказано.
Понякога и на мен ми се иска просто да напсувам някой или да тегля една на всичко, понякога и на мен ми се иска просто да се отпусна с физиономия на пораженец. И едно време наистина го правех... Само че отделих доста години от живота си, за да науча че такива неща могат крайно да ти влошат живота. И усмивката, дори и фалшива е неимоверно по-полезна от егоистична гледна точка, спрямо сърдечната физиономия "целия свят ми е крив".
Затова предпочитам да гледам фалшиви усмивки, вместо измъчени зурли. И се старая да се събирам с положително настоени хора, вместо с група нещастници.Прекалено много обичам себе си, за да допусна обратното. За мен самия това е далеч по-полезно.
Това е изключително егоистично и аз се гордея с това. Защото само когато съм достатъчно щастлив, аз мога да дам най-доброто от себе си на семейството си, на приятелите си, на близките си. Само така мога да дам най-доброто от себе си в работата си. А по-високото качество на работата дори тук се заплаща по-добре. И само когато аз имам достатъчно пари, ще мога да ги споделям с другите срещу стока или услуга. И то задължително такива, които ме правят щастлив.
Тъй че съветвам всички да бъдат крайни егоисти спрямо щастието си като:
-се хранят пълноценно
-спят пълноценно
-се движат редовно, ако не да спортуват
-мислят положително
-вярват в хубави неща
-държат се сякаш са щастливи, докато наистина не станат
-не злоупотребяват с храна, алкохол, хапчета, наркотици, фъстъци и ... ... ...
-се научат да мислят
-се научат да виждат и от чуждия ъгъл
-се научат да действат
-се заобиколят с достойни за уважение хора.
Така като дойде декември месец догодина, ще знаят, че наистина са ЖИВЕЛИ вместо да се залъгват с едното съществуване.
И съветвам всеки който не е дарил нито едно капка любов на никого или нищо през последните 24 часа,да поправят грешката си на момента. А за тези, които са забравили що значи да дариш любов- да се обърнат към децата. Никой не може да те научи толкова добре какво точно значи любов, колкото децата.