Предложението на Хелфайър е едно от най-разумните в тази насока.Изобщо изхвърлям от ума си междугилдийните взаимоотношения в играта, докато някой във форума не подсети, че и такива съществуват. Съмнява ме авторите да са си представяли подобно отношение.
Мен не ме грее, че някой не може да си опази замъка и иска противниците му да са слаби. Не вярвам някой искрено да си мисли, че в средновековието е имало две страни, които са се били честно и почтенно и по-добрия е печелил... факторите са много, мноого повече. Един от тези фактори е дипломацията. Хубаво е играта да поощрява дипломатическите умения на хората- това ще им е от полза и извън светът на Аяр. Доколкото ми е известно играта се стреми към интеракция между играчите, а платено влизане в гилдия някак си не ми се връзва да обслужва точно тази насока на играта.
Доколкото знам ми е известно в повечето цивилизовани страни държавата не взима такса, за да бъдеш член на някоя група. Взима се пари, за регистрирането на компании и може би организации, но държавата не взима такса, когато решиш да си член на подобно сдружение. Взима го сдружението- по своя преценка. Това, което съществува и в момента- някой го наричат входна такса.
Някъде във фейсбук се върти една снимка на две деца, отдолу е надписано- едно време за приятелството не бяха нужни пари.
Представям си аз шест 6-годишни деца, които казват на седмо- добре, ще си наш приятел, ще те вземем в бандата, но ще трябва да оставиш в НАП 100 лева за това...