магистрала = играта - ето моето сравнение
Ние шофьорите ( играчите ) , средства за строеж на първата магистрала не сме давали . След строежа повечето предполагам са "давали" , но това е било за по комфортното пътуване по магистралата ( игра ) : да няма дупки ( бъгове ) , да има маркировка и табели и тяхното поддържане ( подобрения ) и т.н. . А не да се "кашират" средствата : за строеж на нова магистрала ( версия ) . Тези средства , ако бяха използвани правилно ( да няма дупки т.н. .... ) , сега много от отказалите се шофьори все още щяха да карат по магистралата , а не да предпочетат първокласния път ( друга игра ) да минават от там , + наличието на нови шофьори . А сега :
" дупки " - които отказват шофьорите :
Голяма дупка 1 . Това е игра нали ?? Голям % от играчите се предполага да бъдат тинейджъри :
махнахте това със смс-а - добре, но тинейджъра , лесно "пали" ( някой го набил на предизвикателсво ) и той си вика :"ей сега на тоя ще му .... " и за целта , той "събира от закуски " и праща смс-че на стойност само 6 лв ( да може си купи по хубави дрешки и оръжия ) , а сега .... как тинейджъра не само трябва да събере 40 лв ами и да има ЖЕЛАНИЕ да ги даде .... да не говорим , че кризата изяде част от тях диаманти на стойност 40 лв и за останалите суми . - уцелва тая дупка и понеже дупката е голяма обръща колата по таван и ... няма кола няма шофиране по "магистралата"
Голяма дупка 2 . Друг % отказали се : стига играча до някое приключение , което не може да мине със сегашните си наемници , решава че трябва да ги смени : и обикаля - 2 дена , седмица , месец - и не може да намери такива дето да си мине приключението ( няма смс за 6 лв ) и не може или не иска да събере 40 лв да може да "има НАДЕЖДА" за по добри ..... уцелва тая дупка и обръща колата по таван ....
Тези две дупки отказаха двама мои съотборници .
Малките дупки когато са "много" и те до толкова чупят колата , че шофьора му писва и не ползва тази магистрала ......
Малки дупки :
малка дупка 1 . Не появяването на пагон ( трябва да пишеш и да почакашшшш) известно време . Това и други малки дупки преди не бяха проблем .... ама от 180 човека екип да няма един дето да го оправи ..... или вземат много малко пари или не разбират достатъчно или просто нямат желание - не знам .
малка дупка 2 . Черен аватар ...... и горе посоченето в малка дупка 1
малка дупка 3 . Блокирането на някои провинции за не определен период от време ...... и горе посоченото в малка дупка 1
малка дупка 4. Изработката на предмети - шанса е отчайващо критичен , пресен пример ( вчера съотборник изработи 5 бижута с епични клещи ( В ЩАБ НА МАКС ) и само на едната изработка си личеше с 1 атрибутна точка че щаба е бил на "МАКС" , да не говорим и за наличието на дроп, интелект и дух . Все едно е бил в гората или на полето и там е бачкал без маса и осветление.
малка дупка 5. За някои играчи двете точки на действие от фейса и артилерията , може и да са им вършели работа .
малка дупка 6. Писането във форума за някой малък проблем или бъг и съответно : или не решаване или бавене с някакъв период от време .
малка дупка 7. Махането на промоции и забявянето на занаятчийските уикенди ( в които се НАДЯВАМЕ да изработим нещо по добро ).
И кой знае още колко на брой са тези малки дупки ......
Тези , които са се отказали ( причина : големите дупки ) директно Ви правят анти-реклама на приятелите си . И съответно техните приятели шофьори не минават по вашия път ( да не си чупят колите ) .
Другите отказали се (причина : многото малки дупки), може би , ще се върнат , при наличието на ремонтирана стара магистрала или НОВА такава .
НОВА магистрала :
Сега Вие предполагате , че останалите шофьори ( "мазохисти") , един вид или да си зарежат колата ( по която са вложили толкова средства и труд ) или да карат и нов и стар автомобил. Сега освен старият автомобил да си купят нова кола и да тръгнат и по новата магистрала .
Не знам , може би е късно да бъде оправен този ..... "макадан " , обаче АЗ не мисля да си купувам нова кола за новата магистрала . МОЖЕ БИ , ако се остранят бъговете и се въведат примерно 15 нововъведения ( КОИТО СА СЪГЛАСУВАНИ , чрез анкети или по друг начин СЪС СЕГАШНИТЕ "МАЗОХИСТИ" ) , МОЖЕ БИ ще има ефект .
Вие сами отказвате играчите , сега искате нови да привличате , но щом сте събрали "излишни средства" и имате толкова голям екип от хора , пробвайте , дано да има развите .
Поне .... ако я пуснете : не правете тази грешка като на тази версия да я пускате на самотек играта ( отварянето на големи и малки дупки ) след примерно година - две - три .
Благодаря Ви , че отделихте време да прочетете горе написаното , Аз съм Ваш верен "мазохист" .