За самата игра като цяло.
Мисля че една игра, за да е печеливша, трябва да е масова.
Какво пречи на масовостта?
1. Времето за пътуване.
Телепорта да е безплатен. Плюсът да е с диаманти
2. Премиумът.
Ограничението за точки за действие
Събирането на ресурс
Това не карат масовия играч да си плаща, отказва го да играе, понеже се получава твърде голяма неравнопоставеност
Има си ордени за диаманти
3. Затрудняването на играчите
Мисля че механизмите са сгрешени
Намирането на наемници. Тук логиката според мен е тотално сгрешена. Не може да предизвикаш интерес у някого, като му показваш нещо, пък не му го даваш. Пак според мен, по добър вариант е, когато наемаме наемници, да можеш да му избираш сам 1,2,3 умения, според категорията която е. Нивата може да са от 1 или според категорията и да си ги развиваш от тук нататък, като ги обучаваш , от натрупан опит в битки, шанс, може примерно да си наел некадърен и т.н. Мисля че и други са го предлагали това
Занаятът. Тук моменталните изработки, пак според мен, объркват много нещата. С един чук само днес, мога да изкова и 20 епика, зависи от шанса ми за деня, часа или нещо друго. От там и наводняването на пазара с епици, от там и всеки от горе до долу лилав, заедно с наемниците. От там и силните партита които се получават, от там и вие сте принудени да правите зверски силни мобове. Но тия мобове, които сте направили заради малка група играчи, са непосилни за другите.
А така, като не можеш да си минеш приключенията докато си в категорията, губиш и интерес към тях, от там и към играта. Изобщо в играта, не се набляга много на стратегията. Примерно направете така, че дадена зона, да минаваш по лесно с едни наемници, не че и сега не е така, но е много слабо като идея. Ако вземете под внимание предложението ми за наемниците, всеки да си ги развива сам, и идеята за зоните, мисля че ще има повече стратегия. Може и да се забавя много повече от сега, но ще ми е и интересно, поне ще си зависи от мен, от моето познаване на играта.
Да се върна на занаята. Само за пример. На единия от героите ми, за около месец, без никакви екстри, с обикновен чук, му вдигнах категорията от 0 до комлекти и то с по 2-3 изработки на ден. Всъщност има една екстра, щаба. Лошо няма, но все пак от 10 изработки ако вадя по 1 епик... Или, занаята до епик е добре, но за епик трябва да е много трудно.
Както и други преди мен писаха, обаче трябва да се помисли и за самите епици, ако се направят трудни за изработка. Примерно да се набляга на базовите бонуси. Да не е задължително да изработваш дадена рецепта само с определен ресурс, всъщнос да е с определен ресурс, но ако добавиш някакъв определен кристал или скъпоценен камък да ти дава като бонус и друго, само ако е епик разбира се, т.е. ако имаш базово сила и точност и маркираш да го изработва с + топаз, ако е епик да ти даде и ловкост задължително.
За сега толкова, че много напредна времето