Да се върнем на темата за Лидерите и Гилдиите...
Понеже аз налагам и защитавам идеята на изборите в Гилдиите от самото начало (Съюзите в ИО и ГВ) ще се включа за да начертая къде горе-долу са границите на възможните промени:
Твърдо вярвам в изборите. До нищо хубаво не води абсолютния деспотизъм. Но също така вярвам и в свободния избор на играча. Във всичките си дизайни съм се водил от едно правило: как да не забраняваме на играчите императивно някакви неща, а да им позволяваме да правят каквото искат, но да си носят последствията... (примерно не искам да забранявам на играчите да се нападат, но не искам и да го окуражавам - слагам по-тежки наказания за нападения - съответно всеки сам да си решава..) Идеята е ние да предоставим sandbox, в който играчите сами да си правят интересното - оттам идеята за Ничийте земи, правото на Гилдиите да налагат правила в земите си и т.н. (да, знам, че можеше по-добре да се получи този модул..)
Та, да се върнем на Гилдиите - знам, че е дразнещо някой да ти вземе гилдията.. но от друга страна това дава възможност на гилдиите да са много по-дългосрочни като формирования (един вид - държавата не започва и свършва с краля си - краля е мъртъв, да живее краля!) и забавя появата на всеобхватни гилдии понеже като знаеш, че може да ти направят преврат си много по-внимателен в разширяването..
Оригиналната идея беше всяка гилдия да може да си реши каква форма на управление ще си има - монархия, деспотизъм, представителна демокрация, пълна демокрация.. (всъщност в момента не е демокрация, тъй като всеки участва с точките си, а не с гласа си - в момента е АД
, което все пак дава предимство на по-развитите играчи и не е толкова лесно да те бутнат с кухи акаунти) Но така и не стигнахме до там. Може лидерите да си се избират с мандат Х време и после да си има избори - в момента най-честите проблеми са когато минат избори и не са участвали всички, защото не са разбрали. Може само офицерите да участват или само доверените членове.. може общо взето всичко на този етап, така че: предлагайте...
Така или иначе, целта не е да е гадно, а да е интересно. Със сигурност НЕ бих искал да имаме гилдии, които започват и свършват с лидерите си, но мисля че може да се намери добро решение, което да остави и агнето цяло и вълка сит...