Автор Тема: Лидерство на гилдия  (Прочетена 19016 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен krest

• Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2254
    • Профил
Re: Лидерство на гилдия
« Отговор #45 -: Март 08, 2015, 03:31:11 pm »
А защо не и освен друг подход за избори и лидера или заместника да може да дават такава опция като длъжност!?
Един вид номинират някой за лидер.
Реално за да се открадне гилдията вече може да се направи тежеста на всеки глас според длъжността в гилдията , според вноските в диаманти ...

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
  • Публикации: 1156
  • По-добре комплексар, отколкото симплексар.
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #46 -: Март 08, 2015, 03:40:45 pm »
...така че: предлагайте...

1. Свободен избор за лидер, в рамките на по-голям интервал от време, като всеки глас се умножава с коефициент, който се определя от внесените в гилдията средства, и в никакъв случай от нивото на героя.
(За никого няма да е приятно да дойде някакъв калпазанин високо ниво, и с ръце в джобове да те подритва.)
2. Отстраняването на играч да става пак чрез гласуване, в рамките на по-голям интервал от време, като всеки глас се умножава с коефициент, който се определя от длъжността на играча в гилдията (текущо, лидер, ПО, доверен член, член). Лидерът да може да понижава в длъжност изчакващия наказанието, за да може да няма злоупотреби по време на гласуването.
3. Да се въведат допълнителни длъжности в гилдията, като "член" и "доверен член да отпаднат".
Разделянето да бъде на основата на бойни (както е, например, ПО), занаятчийски (например, главен бижутер, т.н.) и общи разбивки (например, уредник на хранилище, т.н.).

ПП

Крест отчасти ме е изпреварил, докато пиша :)
ДД

Неактивен desperado16

• Гилдията на Цезарите
  • Категория 4
  • Публикации: 493
    • Профил
« Отговор #47 -: Март 08, 2015, 09:20:21 pm »
Да се произнеса и аз по тоя казус :D.Както и да въртите,и да сучите работите винаги опират до пари и диаманти.Те не са единственият критерий за развитие на дадена гилдия.Играта влезе във фейсбук което е препоставка за маса хора в играта,голяма активност се предвижда,ако всичко се нареди както трябва.Доста хора във форума са чакали развитие на играта повече от 4 години.Та ме съмнява някой Лидер на гилдия хептен да отърве нещата и да настане анархия.По-големия проблем е хранилището и липсата на масови съобщения в гилдията.Както и липсата на малък "вътрешен" форум,както е в старата версия.За мен по голям критерий по който да се определят изборите и да "тежи" неговата дума е размяната на ресурси и предмети между членовете на гилдията с цел развитие на самите герои.Икономиката на дадена гилдия е от съществено значение,дали тя е стабилна или не.В смисъл когато даден човек "раздава" с широки пръсти да получава един вид точки "лоялност".Като точка лоялност може да се получат от внасяне на диаманти и злато(примерно на 100к злато по 1т и при 20д по 1т).А при предмети да получава повече точки в зависимост от самата изработка.И при избори този който е с най-голяма лоялност неговата дума тежи повече от на останалите.Разбира се времето тук ще играе най-голяма роля.При такива условия се съмнявам някой да тръгне и да бутне пазара със 100М злато само и само за да си покачи лоялноста.Смятам,че съвкупността от размяна на предмети и ресурс,внасяне на диаманти и злато,както и времето прекарано в даден гилд да дават точки лоялност.Това е моята идея до момента.Малко е грубичка,но с времето може да я поизгладя.
« Последна редакция: Март 08, 2015, 10:57:54 pm от desperado16 »

Неактивен Xaoc

• Administrator
  • *
  • Публикации: 470
    • Профил
« Отговор #48 -: Март 09, 2015, 12:55:06 am »
Мисля, че сглобих доста добър вариант, но ще го пиша утре, защото стана късничко...

Неактивен Tony_Soprano

• Категория 3
  • Публикации: 132
    • Профил
« Отговор #49 -: Март 09, 2015, 09:56:15 am »
Няма как да се изчислява с внесени средства.
Аз имам герои с които съм внасял хиляди диаманти и милиарди злато но  има моменти в които съм ги вадил от гилда и всичко се занулява.

Неактивен helllfire

• Global Moderator
  • *
  • Публикации: 808
    • Профил
« Отговор #50 -: Март 09, 2015, 10:10:42 am »
Няма как да се изчислява с внесени средства.
Аз имам герои с които съм внасял хиляди диаманти и милиарди злато но  има моменти в които съм ги вадил от гилда и всичко се занулява.
Сега не е така. Преди два дни излезнах от гилда и след като се върнах статистиката за внесения голд ми стоеше

Неактивен Xaoc

• Administrator
  • *
  • Публикации: 470
    • Профил
« Отговор #51 -: Март 14, 2015, 07:44:26 pm »
Е... Не стана точно "утре" ама си бях доста зает тази седмица... Та ето какво мисля да реализираме на първият етап от разширяването на гилдовите опции:

Имаме следните постове:

Лидер
Първи офицер
Офицери (това ще се разширява с времето)
Доверени членове
Членове

Лидерът е ясно какво може да прави. (всичко)
Първият офицер може всичко, което може Лидерът, освен да изгони лидерът от гилдията. (той също се брои офицер)
Офицерите са различни и всеки има правомощия спрямо позицията си. Само Офицерите могат да се кандидатират за лидери.(Дипломатът приема членове, Губернаторите на градове ги управляват и т.н. Командирите на стражата имат достъп до тези функции, ще има и занаятчийски офицерски позиции и т.н. и т.н.)
Доверените членове са с по-висок достъп и могат да гласуват.
Членове - достъпът им до хранилище и т.н. зависи от правилата на гилдията. Не могат да гласуват.

Лидерът може да раздава всички позиции по-горе, но може и да не го прави. Демек може да си назначи първи офицер, но не е длъжен. Също така ще има някаква възможност да модулира какво може да прави този офицер и какво не. (примерно да му забранява да гони и други офицери - ще е система с чек боксчета с няколко избора) Ще има и повечко възможности да моделира достъпа до хранилището - примерно на определени страници от него да имат достъп само офицер или да могат само да оставят но не и да взимат и т.н.

Основателят на Гилдията е и неин пръв лидер. Ако бъде сменен чрез избори на следващ етап остава с почетно офицерско звание Основател, което означава, че винаги може да атакува лидерската позиция отново и не може да бъде изгонен от гилдията. (това е единственият член с подобна неприкосновеност)

Когато даден Офицер реши да атакува лидерското място той/тя се кандидатира и гилдията гласува за него/нея или за действащия лидер. Само Офицери и Доверени членове участват. Докато текат изборите, претендентът не може да бъде изгонен от гилдията.

Всеки член на гилдията има определен брой гласове, с които гласува. Те се сформират от няколко фактора:

1. Престой в гилдията - всяка седмица престой в гилдията дава 1 глас
2. Дарено злато в хазната (и диаманти, ако има такава хазна) В момента на гласуването се прави класация на дарителите на гилдията, първият взима 50, вторият 49 и т.н., хората след 1 не получават гласове. (или остават на 1..)
3. Позиция в Гилдията (Доверен член, Офицер и т.н.) Позициите дават коефициент, по който се умножават гласовете (Лидер х2, Първи офицер х1.5, Офицери х1.2, Доверени членове х1)

След това всичко се сумира и умножава по коефициента и това са гласовете, с които участваш. Не зависи по никакъв начин от нивото или опита. Ако има хазна и за Диаманти, тя ще си има отделна класация и също ще дава гласове.

Пример: Играчът Х е в гилдията от 20 седмици, и е 5ти по дарителство, също така е Офицер. При избори би имал (20+46)*1.2 = 79 гласа..

Какво ще ни даде такава система:

Застраховка на Основателят на гилдията, че някой ще му я вземе изцяло.. (все пак дори да не е лидер си е вътре и има своето почетно място и винаги може да атакува лидерската позиция отново, а ако толкова го е страх от такова събитие - да не си прави офицери - ще загуби от това, но е въпрос на избор)

При гласуване се дава солидно предимство на старите членове и тези които допринасят за развитието на гилдията, а не на случайно попаднал високо ниво човек. Коефициентите помагат най-доверите хора да има по-висока тежест спрямо останалите.

След като направим тази част на гилдиите поетапно ще започнем да реализираме следващите модули:

Щаб на Гилдията (Замък)
Стража на Гилдията
Битки между гилдиите

Контролиране на Градове и зони от гилдии (умишлено го отделям, защото ще стане по-натам)

ПП Пускам го тук, защото държа на мнението на всички и ми се иска да има дискусия преди да го дам за реализация...

« Последна редакция: Март 14, 2015, 07:47:38 pm от Xaoc »

Неактивен krest

• Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2254
    • Профил
« Отговор #52 -: Март 14, 2015, 10:39:54 pm »
Добре изглежда на пръв прочит ... с дребни уточнения в движение като :

1.Изгонване от гилдия на член или офицер с гласуване ?
2.Ако основател на гилдия напусне гилдията сам >заместника става ли лидер и ако основател се върне в гилдията с какъв статут ще е ?

По 3 т. Позицията "основател"  с какви коефиценти участва ? че я няма ...

Преливане от гилдия в гилдия- примерно гонене и приемане на други с цел битка > ще има ли минимално време прекарано в гилдията преди битка > съответно и обявяването на атаката трябва да е за по-малко време.

Неактивен Mitbul

• Категория 5
  • Публикации: 856
    • Профил
« Отговор #53 -: Март 14, 2015, 10:56:45 pm »
А как ще спрете новия лидер да не изгони електората на стария? Това е като роенето при пчелите - не може да се спре стигне ли се до там. Майсторлъка е да не допускаш да се случи.

Неактивен Sophie

• The Countess
  • Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2810
  • Alis volat propiis
    • Профил
« Отговор #54 -: Март 14, 2015, 11:21:34 pm »
Според мен цялата концепция е сбъркана по този модул, това с изборите е доста измислено, но разбирам от къде идва, все пак Хаос е в политиката и все го дърпа към гласуване..... *hihi*

Сега сериозно, това е гилдия, не партия и измишльотината с гласуването тотално обърква цялата идея като цяло. Виждам че се пренасят нещата от ИО, но там няма гласуване, лидера си е лидер и това е златно правило и ненарушимо изконо право на основателя и точка, но тук ще се правим на демократи, избори, точки и темп подобни измислици.....

Вземете пример от ИО, там няма подобни драми, гилдията има идеи и начин да действие, ако играча го устройва се присъединява, ако ли не си търси подходяща за него дружина, а не обратното........Топлата вода е измислена, просто трябва да имате смелост да врътнете кранчето и ще потече.
Отдавна не ми пука какво говорят хората.. нито знаят истината, нито ще им я кажа!

Неактивен desperado16

• Гилдията на Цезарите
  • Категория 4
  • Публикации: 493
    • Профил
« Отговор #55 -: Март 15, 2015, 09:24:59 am »
 Доста добре изглежда замислено.На теория значи,че ако искаш опозиция  си назначаваш офицери :D.Тук ми идва и въпроса.Какви ще са правата на тях?За момента  точно два вида  има.Право да кани и гони членове на гилдията,както и да бъде командир на стражата.Ако няма тези права няма нужда от офицери дори.Демек и опозиция.

Неактивен helllfire

• Global Moderator
  • *
  • Публикации: 808
    • Профил
« Отговор #56 -: Март 15, 2015, 09:39:05 am »
Ами добре е като идея. Срува ми се че отделяте доста време на това с изборите, но щом имате време и желание. Аз държа само на едно нещо и то е много важно:
-звание Доверен член се получава минимум 15 дена след приемането в гилдия. Това да се знае и да няма възможност за променяне от лидерите. Това означава, имаш 15 дена изпитателна през които нямаш никакви права и дефакто не си част от гилдията.
Ефектите са много и то само положителни:
- прекратява се прехвърлянето на герои между гилдиите с цел защита на замък или пост.(да члена няма право да участва в тях)
- прекратява се прехвърлянето на герои с цел обмяна на итеми и ресурси. Не че пак не е възможно, но ако ти се чака 15 дена за едно прехвърляне и през това време да ти стои запълнено мястото ..
- предпазваме се от шпиони като членовете не могат да четат масови съобщения.
Вижте колко хубави ползи само от едно  15 дневно ограничение :)

Неактивен Mitbul

• Категория 5
    • Профил
« Отговор #57 -: Март 15, 2015, 10:15:17 am »
Какво лошо има в прехвърлянето на итеми и ресурси, носенето на рецепта за изработка от някой майстор, или ползването на нечия работилница? Тука е време на се уреди прехвърлянето на предмети (подаряване, изпращане...) между гилдиите, и дипломацията между гилдиите. Да може приятелски гилдии да си помага до някаква степен в атаки/защити, без миграции.

Неактивен GLADIATOR

• Категория 4
  • Публикации: 322
    • Профил
« Отговор #58 -: Март 15, 2015, 10:31:16 am »
Софи извинявай, но и в ИО всеки може да стане лидер, стига да се кандидатира и да го изберат.
Споделям мнението на  helllfire. Твърде много се задълбава с тия избори.
Идеята за 15те дена ми допада, но само по 1ва точка. Защо трябва да се ограничава обмяната. Доколкото си спомням, даже се беше споменало, за нещо като частен трезор, чрез който да се обменят итеми и ресурс
Иначе предложението на Хаос ми харесва, така се избягват някой от недостатъците, на старата система. Само това с привилегията на основателя, не ми допада много. Щом са го сменили, значи си има причина, например че не ставаш за тоя пост. Да не могат да го изгонят от гилдията, добре, но да е пожизнен офицер? Така му се дава право, ей така от яд и на пук, постоянно да се кандидатира за водач и да сей интриги. Обикновен член, без право за изгонване. Според мен така е по добре

Неактивен Mitbul

• Категория 5
    • Профил
« Отговор #59 -: Март 15, 2015, 11:44:18 am »
Не знам някой нормален, да се натиска да седи някъде където не го искат.
...гилдията има идеи и начин да действие, ако играча го устройва се присъединява, ако ли не си търси подходяща за него дружина...
И аз мисля че се прекалява с демокрацията. Смяна на лидера трябва да се допуска единствено, при отсъствието му за по-продължителен период от време.