Автор Тема: Размисли и страсти от бившия майстор.  (Прочетена 9503 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mitbul

• Категория 5
  • Публикации: 856
    • Профил
Re: Размисли и страсти от бившия майстор.
« Отговор #15 -: Март 15, 2015, 02:07:02 pm »
Много добри постове на края *bravo*

Неактивен Xaoc

• Administrator
  • *
  • Публикации: 470
    • Профил
« Отговор #16 -: Март 15, 2015, 03:13:27 pm »
Много приятна дискусия наистина. Поздравления за всички, Марвел, наистина те разбирам и ценя мнението ти. Даже ще го дам за пример на екипа да имат малко по-голяма чувствителност към проблемите на потребителите, защото в крайна сметка за вас правим играта. (освен за да си я цъкаме и ние ;) )

Та, за занаятчийството:

Както казах в горния пост - аз съм Занаятчия. Смея да твърдя, че Героя и 1 и 2 има една от най-развитите занаятчийски системи от която и да е игра именно поради тази причина. Целият този модул ми е отнел половината време за дизайн (демек всички други са другата половина), съответно наистина за мен е от изключителна важност и интегрална част от ИГ. Такъв модул е най-труден за правене, защото има много силно влияние върху икономиката на играта и една грешка там - всички са нещастни. Демек винаги ще се балансира и ще има промени, но не с идеята да го направим по-кофти, а обратното.

Така по въпросите за сегашните проблеми:

Има няколко неща, които направихме в движение, но бяха неизбежни като цяло обаче в момента виждате една доста изкривена система: Много малко играчи сме, а занаячтийството е планирано сложно с идеята, че никой няма да е самодостатъчен и ще има много хора специализиращи в различни неща и опериращи през аукциона и гилдовото хранилище. Този модул е много, много сложен умишлено и няма как да си самостоятелен - такава е била целта, но в момента при липса на масовост това е проблем, който обаче скоро ще бъде решен.

Следващият проблем е какво правиш с продукцията - отново липсата на масовост слага невъзможност на икономиката да работи. Така както в село от 50 фермери не може да има ковач, така и при нас - трябват още играчи за да се осмисли модула.

Следващото нещо - повече от половината сгради на гилдията са насочени към занаятчийте - те също липсват в момента.

Друго - липсват още много рецепти - ключовете за бижутерите, брусовете за ковачите на брони...

и още - ще има сини, жълти и ЛИЛАВИ чукове в магазините когато се пусне модула с Фракциите и репутацията към тях. Да, за диаманти, но това което предвиждам е хора с диаманти да ги купуват от магазините и пускат на аукциона, защото няма да е често срещано явление..

И последно - една от грешките в ИГ 1 беше твърде лесният добив на Епици.. това подкопа стойността на всичко друго. В тази версия ЦЕЛТА е Легендарните предмети да са масовите елитни предмети, а Епичните наистина да са Епични. За това процентът е нисък, но при масов сървър дори това не знам дали ще е достатъчно.

И една промяна, която мисля, че някакси не се забелязва - в ИГ 1 колкото и да ковеш, предметите ти винаги бяха изцяло на шанс. В новият вариант добрите ковачи наистина ще правят по-добри предмети и с по-добър шанс.

Та.. бих апелирал за маааалко повечко търпение - по-голямата част от проблемите са породени от това, че все още довършваме някакви неща и не се рекламираме. Това ще поприключи до 1-2 седмици. Играта винаги ще се дописва - такъв е модела на РПГ-тата, но пък то това си е и техния чар - винаги да има нещо ново.

ПП Ще въведа минорни промени за да коригирам някои недоразумения.. (примерноще взема да махна камъка от превъзходните рецепти за инструменти, защото в момента това ги прави доста труднички за правене..)

ППП Понеже имаше блежка някъде в дългия пост относно рецептите и техният смисъл - Да, с обикновенна рецепта можеш да направиш Епик, но ако не критнеш имаш обикновен инструмент, за който си похабил ресурси и точки и трябва да изхвърлиш, защото в магазините има предостатъчно такива. Идеята беше, че с Превъзходна рецепта почти нямаш фира - и без специална изработка си конкурентен на обикновенните инструменти, а при Превъзходна ставаш конкурентен на диамантените такива... Ще направя корекции какво изисква Превъзходната, че с тези камъни сега си е тегава работата и нещата ще си дойдат по местата...
« Последна редакция: Март 15, 2015, 03:21:20 pm от Xaoc »

Неактивен Mitbul

• Категория 5
    • Профил
« Отговор #17 -: Март 15, 2015, 03:33:11 pm »
Абе то на този сапфир, вземете му качете снимка някъде, та да го видим :D

Неактивен GLADIATOR

• Категория 4
  • Публикации: 322
    • Профил
« Отговор #18 -: Март 15, 2015, 04:48:43 pm »
http://prntscr.com/6h2taj

Как да я качим, като не може да го намерим. Това е 3ти опит с чук който струва диаманти. 45 хода и 45 удара с чука. Айде да кажем, че трябва да е трудно, но  за 1 шлифован, трябват 4 изкопани
Поне за сапфирите да е 1 за 1, иначе става доста отчайващо.

Ето го и красавеца
http://prntscr.com/6h2yia

Неактивен Matros

• Категория 4
  • Публикации: 359
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #19 -: Март 15, 2015, 05:48:55 pm »
Цитат
чук който струва диаманти

Тия чукове не бяха ли със злато преди бре  *hmm* И гледам в аукциона един чук за оръжейник продават 12-17к който струва 17 диаманта.Ако го купя и го метна в магазина за диаманти ли ще го продам или за злато? Я някой ако знае да каже,моля,че занаят не съм развивал изобщо в ИХ2 :D

Неактивен Yolov

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 506
    • Профил
« Отговор #20 -: Март 15, 2015, 05:53:34 pm »
За злато ще е ;)

Неактивен GLADIATOR

• Категория 4
  • Публикации: 322
    • Профил
« Отговор #21 -: Март 15, 2015, 05:59:36 pm »
Тия чукове не бяха ли със злато преди бре  *hmm* И гледам в аукциона един чук за оръжейник продават 12-17к който струва 17 диаманта.Ако го купя и го метна в магазина за диаманти ли ще го продам или за злато? Я някой ако знае да каже,моля,че занаят не съм развивал изобщо в ИХ2 :D

Точно така, бяха, ама вече са с диаманти  ;) Също така, когато се откажеш от копането, ти връща ходовете -1, но ударите на чука не ги връща. Според мен това не е правилно, би следвало и тях да връща, както ходовете
« Последна редакция: Март 15, 2015, 06:08:40 pm от GLADIATOR »

Неактивен rossross

• Категория 3
  • Публикации: 143
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #22 -: Март 15, 2015, 07:16:05 pm »
Да, наистина сапфира се добива много трудно.
Един арменец върви и хвърля пари.Евреин крачи след него, събира ги и му ги връща.Така в анекдотите се определя понятието абсурд.

Неактивен hinivik

• Категория 3
  • Публикации: 163
    • Профил
« Отговор #23 -: Март 15, 2015, 07:44:20 pm »
леле сутринта прочетох изявлението и решип че ще съм още по криитчен защото това което беше анпиасно беше на 200 истина и сега като влезанх лелел ще трябва да чета 1 час , е след този час ще кажа мойта благословия но се надявамда е по българсикии не забарвяйте че играта трябва да доставя удоволствие а не да седи някой 1 час и да изработва 5 предмета по 5 дена да си каже е мече е добре но да достегна од там някой ще го сърбят някой задни части , това последното е за тези дето разбират от майтап

Неактивен Mitbul

• Категория 5
    • Профил
« Отговор #24 -: Март 15, 2015, 08:03:22 pm »
До тука бяха страстите. След последния пост дойде и времето за размисъл *hihi*

Неактивен Matros

• Категория 4
  • Публикации: 359
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #25 -: Март 15, 2015, 09:07:55 pm »
Да не забравяме,че играта все пак се казва имперски герой,а не имперски занаятчия :D Занаята си е късане на нерви,по мои скромни наблюдения от ИХ1,но щом ви прави кеф да копате и крафтвате няма лошо.Аз наблягам на тупалките,занаят ще развивам в горните категории,просто в ниските нива няма сметка. В момента занаят съм ползвал единствено да мина стъпки от приключения.

Неактивен hinivik

• Категория 3
    • Профил
« Отговор #26 -: Март 15, 2015, 09:14:39 pm »
прав си , че да се изработва екипировска под 4 категория си е затуба на време и ресурси  но като не са отворени горните категории знаеш ли дали ще можеш да ги изработваш може да се сложат такива условия че ще трявбва да се върнеш в първи клас аз още не съм прочел правилата от 1 до 10 и в момената 90 процента от играчите бъхтят та тъмно

Неактивен Dabadas

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 1072
    • Профил
« Отговор #27 -: Март 15, 2015, 09:16:54 pm »
Да, наистина сапфира се добива много трудно.

Мене не ми ясно въобще защо фигурира този камък. От 40+ изучени рецепти за бижутер нямам нито 1 със сапфир.

Неактивен hinivik

• Категория 3
    • Профил
« Отговор #28 -: Март 15, 2015, 09:48:30 pm »
Матрос , и тук си прав че играта се казва имперски герой а ен имперски занаятчия но това може само да е критика към създателите на играта , или играта ще е като ИО само за кютек лили ще е само за селинджъръ да си копаш или както каза един играч, игра само за цъкъне

Неактивен desperado16

• Гилдията на Цезарите
  • Категория 4
  • Публикации: 493
    • Профил
« Отговор #29 -: Март 15, 2015, 10:21:10 pm »
Мойте страсти свършиха до прочита  3 дена и си на легендарни от ресурса на 3 героя. Определено не е било трудно.Не умаловажавам постигнатото от теб.Но аз не помня в ИХ1 да сме имали 100 точки за действие и за една изработка да иска 1т. отделно,че може да се крафтят редки и легендарни зан. инструменти.А даже ги няма в магазините за продан.Като добавим и 100т. за купуване и картинката става пълна.

П.П.Почти всеки активен във форума е бил занаятчия.Занаята още в ИХ1 си беше за мазохисти.Да крафтиш с 10% шанс  за редки и да стигнеш епици с обикновен чук.Да нямаш щабове,инструменти и зан сет.