Много приятна дискусия наистина. Поздравления за всички, Марвел, наистина те разбирам и ценя мнението ти. Даже ще го дам за пример на екипа да имат малко по-голяма чувствителност към проблемите на потребителите, защото в крайна сметка за вас правим играта. (освен за да си я цъкаме и ние
)
Та, за занаятчийството:
Както казах в горния пост - аз съм Занаятчия. Смея да твърдя, че Героя и 1 и 2 има една от най-развитите занаятчийски системи от която и да е игра именно поради тази причина. Целият този модул ми е отнел половината време за дизайн (демек всички други са другата половина), съответно наистина за мен е от изключителна важност и интегрална част от ИГ. Такъв модул е най-труден за правене, защото има много силно влияние върху икономиката на играта и една грешка там - всички са нещастни. Демек винаги ще се балансира и ще има промени, но не с идеята да го направим по-кофти, а обратното.
Така по въпросите за сегашните проблеми:
Има няколко неща, които направихме в движение, но бяха неизбежни като цяло обаче в момента виждате една доста изкривена система: Много малко играчи сме, а занаячтийството е планирано сложно с идеята, че никой няма да е самодостатъчен и ще има много хора специализиращи в различни неща и опериращи през аукциона и гилдовото хранилище. Този модул е много, много сложен умишлено и няма как да си самостоятелен - такава е била целта, но в момента при липса на масовост това е проблем, който обаче скоро ще бъде решен.
Следващият проблем е какво правиш с продукцията - отново липсата на масовост слага невъзможност на икономиката да работи. Така както в село от 50 фермери не може да има ковач, така и при нас - трябват още играчи за да се осмисли модула.
Следващото нещо - повече от половината сгради на гилдията са насочени към занаятчийте - те също липсват в момента.
Друго - липсват още много рецепти - ключовете за бижутерите, брусовете за ковачите на брони...
и още - ще има сини, жълти и ЛИЛАВИ чукове в магазините когато се пусне модула с Фракциите и репутацията към тях. Да, за диаманти, но това което предвиждам е хора с диаманти да ги купуват от магазините и пускат на аукциона, защото няма да е често срещано явление..
И последно - една от грешките в ИГ 1 беше твърде лесният добив на Епици.. това подкопа стойността на всичко друго. В тази версия ЦЕЛТА е Легендарните предмети да са масовите елитни предмети, а Епичните наистина да са Епични. За това процентът е нисък, но при масов сървър дори това не знам дали ще е достатъчно.
И една промяна, която мисля, че някакси не се забелязва - в ИГ 1 колкото и да ковеш, предметите ти винаги бяха изцяло на шанс. В новият вариант добрите ковачи наистина ще правят по-добри предмети и с по-добър шанс.
Та.. бих апелирал за маааалко повечко търпение - по-голямата част от проблемите са породени от това, че все още довършваме някакви неща и не се рекламираме. Това ще поприключи до 1-2 седмици. Играта винаги ще се дописва - такъв е модела на РПГ-тата, но пък то това си е и техния чар - винаги да има нещо ново.
ПП Ще въведа минорни промени за да коригирам някои недоразумения.. (примерноще взема да махна камъка от превъзходните рецепти за инструменти, защото в момента това ги прави доста труднички за правене..)
ППП Понеже имаше блежка някъде в дългия пост относно рецептите и техният смисъл - Да, с обикновенна рецепта можеш да направиш Епик, но ако не критнеш имаш обикновен инструмент, за който си похабил ресурси и точки и трябва да изхвърлиш, защото в магазините има предостатъчно такива. Идеята беше, че с Превъзходна рецепта почти нямаш фира - и без специална изработка си конкурентен на обикновенните инструменти, а при Превъзходна ставаш конкурентен на диамантените такива... Ще направя корекции какво изисква Превъзходната, че с тези камъни сега си е тегава работата и нещата ще си дойдат по местата...