По драматично е да се повтарят грешки ако питате мене , лично мен ме притеснява комбинацията на тези умения.
Може ли някой простичко да възпроизведе формулата за изчисление за шанса на удар върху герой с:
копие с умение
тромав 2 ,
наметало с умение
Отклон +5 , 100 ловкост
от противник със 100 точност
Аз лично за няколко битки видях комбинацията - тези две умения не трябва ли да са противоположни по действие ?
Чисто интуитивно ако започваш играта без да си играл 1.0 , двете не са ли малко противоречиви да се ползват едновременно ?
Воин наемник който няма това умение - то няма и как де - прави отклон , т.е. умението се придобива като такова , и ако го няма > си го ползва бонуса.
Ей това имам предвид: една идея за балансиране може да се прецаква с подобни бонуси , колкото повече стават комбинациите толкова по-вероятно е да има изкривяване в един момент .
Защото за да се "усеща " ефекта на умението се тръгва от едни нива които не са малки .
Ако приемем че не трябва да е така , и бонусът се прилага само ако умението го има героя ... и се доразвива идеята от 1.0 , тогава занаятчиите ще стискат палците на ръцете и краката да не се пада бонус умение на предмета който произвеждат , ако не сте убедени сложете една опция като награда на 150т. в професията с чекбокс " без умения " и вижте за статистиката колко ще я използват.
Във в 1.0 шанса за лилав беше задоволителен и като се падне някое непотребно умение ... се хвърляше в магазина, тук при тия шансове ... тези бонуси трябва да не правят предмета нежелан .
А в крайна сметка не се знаят кои предмети с какви умения могат да бъдат, нито тяхната механика ... написаното е принципно върху уменията и тяхната комбинация и естествено е от моята камбанарийка т.е. лично мнение
п.п. и все пак този раздел е за препоръки