Да погледнем все пак и от друга страна:
- Развиваш нещо с години наред (да, да, в случая месеци, но схващате идеята!) и изведнъж някой идва, взима ти всичко и ти казва, че трябва да започнеш от начало. Въпросът е дали ще ти се започва всичко наново тогава? Приятно ли ще ти бъде?
- Ако се рестартира целият свят за нас вече играещите и бъдещите нови играчи и всички започнем от начало, то тогава помислете дали новите играчи ще се задържат в играта дълго? По аукциона няма да има нищо (освен някакви бели клошарски предмети), на пазара няма да има нищо, ресурс няма и т.н.. Ние старите играчи ще се втурваме да вдигаме нива и да се мъчим, малцина ще започнат да майсторят, а това което измайсторят ще бъде за тях си или за членовете на гилдията им. Дали новите играчи ще се задържат в игра, в която няма нищо?
Все пак смятам, че новите играчи като видят вече съществуващите по-големи нива играчи и гилдии, ще имат стимул да се стремят да играят, да влезнат по тези гилдии, ще гледат по-високите нива играчи с каква екипирвока са, за да си изградят мнение как те искат да си развият своя герой. Има логика, нали?
Ясно ми е, че всички сте за "fairplay" да има, макар че пак казвате предпочитанията си да няма рестарт... Ама ще ви видя след 6 месеца като се завърши изцяло играта и бъде готова да бъде официално пусната, тогава друга песен ще запеете. Мислите си, че ще отнеме по-малко време ли? Ами да видим, то това е сложен и бавен процес... първо в следващите 2 седмици ще доизкусуряват новите зони, после ще балансират нещата, пък ако остане време ще погледнат сегашните проблеми да ги оправят (системните съобщения, гилд чата, аукциона и т.н.), ама време няма да остане, защото по закона на Мърфи ще се появят още бъгове, които ще бъдат по-належащи. Като ги оправят, ще пуснат нови провки, те от своя страна ще завъртят процеса отначало и така нататък, и така нататък... защото все пак инвеститора дава срок нещата да се изпълнят максимално бързо! Защо ли? Ами защото до този момент само дава парички, ама и той трябва да печели, нали? Но да се върнем на феърплейъа, та питам аз за какво ви е? Така и така новите играчи ще ни настигнат бързо. Пък и не си ли цените вашите усилия, вложени в тази игра, че искате да сте равни с другите? Ами айде да пуснат друг сървър/свят за новите играчи и да ги оставят там 6 месеца да се кикерчят и мъчат като нас, пък тогава нека да се обединят световете и да се рестартира всичко. Ето това наричам аз феърплей!
Продължавам да изтъквам мнението ми против един рестарт, пък върви ми обяснявай после ти, че щели да ме компенсират! С какво? Ще ми върнат пропиляното време ли?