Много великденски се чувствам - от осанна до разпни го!
Както и да е - като гледам разпни го са повече... Повечето неща, които ви притесняват са предвидени да не са така и за това не се притеснявам, че не са наред - примерно наемането и обличането на наемник по-горно ниво - това няма да е проблем след като си пуснем "склада" за наемници към къщата. С него ще може да имате много повече наемници на разположение отколкото в първата игра. Това ще го придвижа напред в приоритетите за другата седмица..
Дали беше удачно да пускаме ъпдейт преди празниците? Не, естествено, но той не беше предвиден за преди празниците, а предходният ден, но... Имаше много непредвидени проблеми на финала и в крайна сметка трябваше да вземем решение дали да забавим с още една седмица или да пускаме нещата, които от почти три седмици правим. Аз съм от нетърпеливите хора и не мога да чакам като знам, имаме готово съдържание и само чака да се пусне. Рискът беше оправдан - все още сме малко хора и можем да си позволим малко по-рисково да играем като така успяваме много по-бързо да разработваме. От другият месец нещата ще изглеждат по друг начин когато започнем да растем на хора и ще се наложи да забавим темпото в името да не чупим толкова..
Един от най-големите проблеми, които в момента виждам е неудачното решение за лилавите колби. Тяхната цел беше, както и в ИХ1, да се ползват в мултистепенните зони, а не при обикновенни битки.. Именно за да намалим хамалогията махнахме изизкването за Категория на лечителите и сложихме стакването на колбите - да можете с едно движение да си лекувате човечетата... Това, което ще направим другата седмица е да сложим правило, че сегашното положение важи само за мултистепенни зони, а за останалите не. Демек - няма да има нужда да се връщате до града когато сте в нормални зони, но ако сте в мултисптенната ще се наложи да излезете оттам.
Днес ще върнем старото положение за да може да цъкате по празниците, пък после ще въведем новото правило.
За златото - ще видим като се натрупа повечко статистика, но със сигурност ще вървим към идеята, че пада злато, а не безполезни предмети... В момента поради принципно различният начин на смятане може да се получават дисбаланси на някои места, но ще ги оправим.