Нямам идея какво е това фракция и каква ви е идеята? На няколко пъти някой споменава, че съм от еди каква си фракция, но аз никъде не избрах фракция в нито един момент от играта.
Има ли го някъде обяснено?
В RPG то, в което играех преди имаше кланове, т.е. еквивалент гилдии. Може да се направи от няколко гилдии ако се разберат лидерите алианс. Ако решат да превземат замък, който друг алианс има апетити към него може да си обявят война и ако се срещнат по бойните полета играчи от двата различни алианса да се сбият. Ако нападнеш някой, с който не си във война и нищо не ти е направил търпиш санкции (героя ти става червен и ако някой го бие тогава има шанс да си изтръве част от екипитровката или нещо от раницата, които иначе по никакъв начин няма шанс да паднат от теб и после трябва да фармиш за предпочитане да те пази някой от твоите хора, докато си изчистиш лошата карма и станеш пак с не-червен никнейм)
Но тук нито сме правили алианс , нито сме се разправяли заю нещо, за да сме във война, нито пък има каквато и да е логика от това да зависят приключенията/задачите или нещо друго.
Освен ако не е копирано от World of Warcraft където помня, че някой ми обясняваше, че Близард са измислили още като си избираш в самото начало расата вече един вид тази раса е към еди коя си фракция. Но пак не се връзват нещата, защото тук раси нямаме.
В момента идеята както е да е ограничено по фракции, които са изцяло неясни и очевидно не зависи изобщо от мен не ми се вижда не много добра...