Автор Тема: Моят герой не нанся поражения защо?  (Прочетена 5124 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен magic1

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 235
    • Профил
Любопитно ми стана и за първи път реших да прочета доклада от битката днес.
Интересуваше ме кой колко dmg прави.
И се оказа, че основния ми герой  прави 0 , а наемниците се бъхтят горките.
Аз съм мистик.
Той само лекува...  А аз инвестирах най-много в него, мислейки си, че той също се бие.
Сложен е на втора линия при стрелеца, какво всички магове във всички игри, няма логика да е рамо до рамо с танка.
С тояга е....  Да не би логиката да е , че като е с тояга трябва да е при танковете?
Do your best, forget the rest!

Неактивен magic1

• Trusted Member
  • *
    • Профил
Re: Моят герой не нанся поражения защо?
« Отговор #1 -: Май 11, 2015, 08:25:37 pm »
Да, сложих го на предна линия и започна да се бие
Според мен не е ок така,  маговете във всички игри са с пръчки, защото с тях правят магии и заклинания, а не лупат мобовете по главите с тоягите, нали хаха :)

Неактивен Godly

• Programmer
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #2 -: Май 11, 2015, 09:44:12 pm »
Мистика е много интересен клас. Аз го играх под различни варианти. Например Healer. Повечето точки ги сложих на Интелект с идеята да ми е основен healer на групата - Сложих го отзад с метателни ножове или метателни копия. Това което ме интересуваше е да уцелва не толкова за поражение колкото за Извор на духа. След това опитах нещо като Support/Tank. Сложих повечето точки на Сила за да използвам тежка броня и играх с щит + 1h  . Вътрешна броня 10 точки. Тук ще отворя скоба и ще оставя на BatGojko да добави информация, но доколкото знам  на по-горните нива ще има още един специализиран избор на подклас в който ще се отворят още магии и заклинания които ще са както атакуващи така и отбранителни. И тогава Мистика ще нанася доста добри поражения с магии(заклинания) и оръжието според мен ще бъде повече за +атрибути.

Неактивен magic1

• Trusted Member
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Май 12, 2015, 08:41:08 am »
Значи до тогава докато вдигна ниво мистика ми трябва да е на предна линия и да лупа с пръчката,
защото не е нормално и никъде в друга игра го няма това да съм мистик с лък
Ако исках да съм с лък или метателни ножове щях да съм рейнджър
Много тъпо...   значи всички избрали мистик са тотално пре**** в момента докато не станат, кое ниво каза???

Неактивен magic1

• Trusted Member
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 12, 2015, 08:43:47 am »
Може ли да ми смените класа на героя на рейджнър, аз не ги знаех тези неща когато започнах да играя и по принцип обичам да съм с магьосник (мистик) в игрите, обаче при това положение в тази игра не искам да съм мистик...

Неактивен desperado16

• Гилдията на Цезарите
  • Категория 4
  • Публикации: 493
    • Профил
« Отговор #5 -: Май 12, 2015, 10:12:03 am »
Мистика да е прецакан? :o Не се шегувай..тук няма рестрикции на оръжията за даден клас и всеки е свободен да ползва всякакъв тип и каквото оръжие пожелае....изобщо не си е лоша идеята мистика да играе с лък или каквото и да е било оръжие.Зависещ е всеки клас от вида си на уменията си и доколко добър "синхрон" има с даден тип оръжие...рейнджъра има най-малко активни или мигновенни умения,повечето са му пасивни умения...като само няколко от тях са полезни на този етап...не си прав/а изобщо да споменаваш мистика за прецакан....воина и мистика са си по-добрия избор спрямо този за рейнджър...  :-X
« Последна редакция: Май 12, 2015, 11:30:02 am от desperado16 »

Неактивен magic1

• Trusted Member
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Май 12, 2015, 11:00:20 am »
desperado16 това е само в случай, че играеш с мистик с лък
а аз след като няма да мога да играя с мистик с тояга не искам да съм мистик с лък или още по-зле с брадва

За мен е важно не само колко по-напред ще отида в играта, а да й се кефя на самата игра, да си го гледам героя и да му се радвам, да се вживявам, че все едно съм аз...
А не да го гледам и да си образувам нерви и да му се подигравам на мистика, който горкия може да се бие само с лък отзад, а иначе тепърва трянва да му слагам точки за сила, за да е на предна линия с тежка броня

Аз си представях мистика както всички подобни в игрите до сега,  с кожени неща на задна линия  прави dmg и отвреме на време лекува.
Ти ми казваш - ама не, супер е , че може да е с лък това е супер в играта! И аз те разбирам, че за теб си е супер,
всеки си има право на мнение, 
на мен обаче ми звучи като виц това, че тоягите в Империал Хиро са направени не да пускат спелове, а се използват като колчета , с които (опитвам се да си го представя той стои на предна линия  и Пум-пум ги удря вълците по главите)
Нали RPG е ролева игра
Е ти ако се кефиш в тази си роля, аз  като си се представя ако съм там на това поле и така правя с вълците и крадците и се спуквам от смях (но само еднократно, после спира да ми се играе)

Неактивен magic1

• Trusted Member
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Май 12, 2015, 11:06:25 am »
Добре де в крайна сметка, каквото е такова...  примирих се
Ще изчакам да оправят домовете, иначе сега ще падне едно пътуване докато стигна там , където ми е личното хранилище, още повече, че не помня последно къде остана, там имаше май един лък...
« Последна редакция: Май 12, 2015, 11:14:42 am от magic1 »

Неактивен marveliking

• Sensei
  • Категория 4
  • Публикации: 312
  • Рошав (форумен) битник
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #8 -: Май 12, 2015, 11:18:02 am »
Всеки със своя си мироглед. Единия ми наемник разполага с "точен удар" и кама. Кръстил съм го Griza4 . Направо си ги изяжда ония чудовища с по 1700 броня. И хич не му трябва критикъл.

Лично за мен има три вида танка в тази игра.
Първият вид е този, който поема ударите. Много кръв и още по-много броня. Много слабо го грее него дали ще го удариш, или не. Подходящ е да го бият петима.

Вторият вид танк е онзи, който отказва да поеме ударите. Голям блок, голяма ловкост- не е нужно много кръв. Подходящ е да не го бие един противник- най-вече боса. (Като (не) го бият повече от 1 противници му намалят ловкостта). Мистикът според мен е типичен представител на този вид танкове. От една страна има пасивно умение за бонус ловкост, от друга страна има проклятие, което намаля чуждата точност с добър процент. Има сравнително голям блок ако му сложиш тояга, а ако и това не стига- с нея можеш да зашеметяваш противника, така че изобщо да не се опитва да те удари за рунд- два.
А вътрешната броня просто не се вписва в цялата тази картинка :~)
It`s dark insinde. It`s where my demons hide

И да вземте да си четете пощата - как така близо 9000 непрочетени, ние за какво ви ги пращаме тогава  :D

Неактивен desperado16

• Гилдията на Цезарите
  • Категория 4
    • Профил
« Отговор #9 -: Май 12, 2015, 12:31:17 pm »
Краткият отговор който бих ти дал е адаптирай се...но няма да е достатъчен и да бъде полезен като помощ...

Нека започна и с другия отговор,като тема ще е доста обширен.Основната рестрикция към този момент е невъзможността 2-рата линия бойци с ръкопашни оръжия да вземат участие в битката,преди тези от първа да паднат.На 2-ра линия към този момент могат да бъдат бойци с оръжия,които имат обсег(метателни ножове,метателни копия,лъкове и арбалети).
Знам,че общоприетата представа за мистиците е да играят с тояги,да правят заклинания и магии с щета,както и че не са създадени за ръкопашна битка.Основната спънка в този вид представа е как ще се впише в самата игра.Въпреки че на думи звучи като нещо малко и дребно,но променя изцяло написания геимплей.
 В първия случай се налага да се пренапишат всички рецептите за всички видове оръжия и да им бъдат добавени магическа щета или защита.Включва също и пренаписване на всички видове чудовища за да съответстват на "баланса" в този тип атаки.Да се пренаписват или добавят умения против такъв тип магически щети или защити за всеки клас герои.Променя се изцяло самият геимплей.Но разнообразието с магическа щета става доста по-голямо.Стратегиите и опциите за партита,опциите за вид на чудовища също става огромно.Малко или много се променя всичко досега.
 Във втория случай се налага компромис.Като тоягите да са единственото изключение за бойците на втора линия.Да могат да правят щета и да участват в битката.Не е много писане за математиците,но може и да си има последствия или изкривяване на геимплея.Всеки си има определен мироглед.Не се опитвам да налагам моите изводи или заключения.Все пак дискутираме кое е добре,кое не е.Когато имаш успех с определена стратегия,то тя е успешна.Но не винаги работи отговора.
 Въпреки,че е писана от математици,не всичко е просто математика.Математиката  е точна наука.Тя дава точни отговори и точни сметки.Не възприема "аномалията" за отговор.Но тук не би трябвало да е така.Няма как с математика да се напише или получи желания отговор когато идеите са "изкривени".Аномалиите в играта са самият им чар и едновременно отговор на събитията свързани в играта.Няма как математик да напише или направи проект за атомна бомба без познания по физика или химия.Но и няма как физик или химик да я направи без математика.Вярно си е,че всичко се постига чрез древния метод "проба и грешка".Самата игра си граничи с "реалността",което пък си е цяло изпитание за Екипа им.

Неактивен magic1

• Trusted Member
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Май 12, 2015, 12:53:44 pm »
Аз с адаптирането нямам проблем,
целта ми е да давам такава обратна връзка, че да стане игра, която да е колкото се може по-добра.
Нямаше да си позволя да коментирам изобщо ако всичко е готово и само да критикувам, но понеже сега се прави...

Неактивен BatGojko

• Game Designer
  • *
  • Публикации: 585
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #11 -: Май 13, 2015, 12:32:14 pm »
Всяка обратна връзка е полезна, моля да бъдем толерантни към всички мнения.
За нас е ценно да знаем, какви са очакванията на играчите ни, дори когато се различават от заложените от нас правила в играта.
В ИГ, мистиците не са магьосници, тъй като нашият игрови свят е по-скоро мистично средновековия, отколкото high fantasy. Да, имаме си странни създания, имаме и необясними умения, но нямаме летящи килимчета (освен когато скъсявате времето за пътуване с диаманти ;) ), магове, които да хвърлят огнени топки или ледени снаряди... Всичките ни герои са "героични", с необикновени умения, но са почти обясними (ъкхм!). Нашите мистици са си вид войни, които просто манипулират пространството окоо тях по начи, по който да изненадат противниците си - те не ползват магически жезли - те ползват мистичните си способности, които са по-скоро нещо като вътрешната сила на будистките монаси.

Неактивен desperado16

• Гилдията на Цезарите
  • Категория 4
    • Профил
« Отговор #12 -: Май 13, 2015, 01:11:40 pm »
Звучи перфектно да преименувате класа мистици на Будисти. :D Поне очакванията на хората няма се разминават много със същността на класа герой Будист и какво умее.

Неактивен BatGojko

• Game Designer
  • *
  • Публикации: 585
    • Профил
    • Ел. поща
« Отговор #13 -: Май 13, 2015, 02:28:36 pm »
Мистиците ни владеят една малко по-интересни умения от будистите, но това ще се види със специализацията им.

Неактивен desperado16

• Гилдията на Цезарите
  • Категория 4
    • Профил
« Отговор #14 -: Май 13, 2015, 05:04:48 pm »
 Това значи ли,че при специализациите на героите.Вече ще се ограничи спектъра им на типовете използвани оръжия.В момента всеки ползва каквото му е удобно и ефективно според него.Малко рестрикции вече при специализацията са нужни за да могат уменията да се синхронизират с тях и да бъдат ефикасни за сметка на останалите.Мен още ме човърка и треперя какви ли умения при специализацията сте намислили за Призрачния преследвач.Едвам преживях мъката,че камите нямат промяна в блока си цели 4 категории. :D Недопустимо е при едни да расте,а при тях не. :head_hurts_kr:
 Умение стелт при тигрите с тази концепция е в ущърб на ловците с обсег оръжия.При положение,че са на 2-ра линия и има някого на първа,обсега им се намалява с 4 общо.Повечето лъкове са с 5 обсег.И губят способността си изобщо да неутрализират някого преди да започне ръкопашната битка. Орлово око тук за момента го няма.
 Почти всички брони трябва да им се въведе типа броня.За момента на доста от тях пише само какво представляват,а не самият им тип броня.Ние старите играчи се ориентираме долу-горе коя броня каква е по името им.За новаците ще е пълна мистерия това чудо към кои тип спада.При положение,че решат да слагат точки в уменията са носене на броните.А всяко ниво един и същ тип броня си покачва изискванията за сила с по 1-2 единици.Изискуемата сила на плетените е голяма,не колкото тези на кованите.Но става невъзможно за ловците да носят плетени без да влагат по 2-3 точки на сила всяко ниво,и на практика остават без свободна сила за контра действия.Почти съм убеден,че положението е същото и при мистиците,ако решат и те да се бият на фронтовата линия.Почти невъзможно е да се облечеш за нивото си с предмети на твоето и да ти стигне силата.Вървим назад с по 3-4 нива под нивото ни екипировка,че повече. :(

П.П.Долу-горе кога да очакваме развитие и качване на специализациите?