Колкото и да ви е неприатно да го чуете - върху първите 3 дни... Ако не задържаме хората на Ден 1, 2, 3.. всичко останало е безмислено.. оттам и забавянето на опциите за горните категории.. (в ИХ 1 допуснахме грешката да добавяме съдържание в горната част на играта, а реално изоставахме именно в началната фаза и това доведе до неизбежното - невъзможност да се придобиват нови играчи на разумна цена...) Сега се движим значително по-бавно за горните и мнооооого работа по първите 2 категории (разбирайте едно и също нещо го преправяме по Н на брой пъти докато постигнем по-високо КПД)
Но така или иначе в идните няколко дни ще се качат нови неща и за горните категории...
Мдаа опасявам се, че е така. Пуснах един нов герой да видя как е началото и сякаш има още работа. Ето някои неща накратко:
- туториала е добре, първия те въвежда в бойните зони а втория в крафтинга.
- липсва трети туториал на 15-то ниво. Няма как да разбера от къде се избера клас ако не го знаех преди това(предполагам и затова има много герои 15+ без клас)
- на едно място се споменава за гилда, но на практика няма никаква полза от него засега(затова и в класацията е пълно с герои без гилдии) Ако може да се включи в последния туториял заедно с обяснение за ползите от него).
- липсва дайли бонус за лог ин и лоялност. Виждал съм всякакви варианти и предполагам вие ги знаете. Това помага много.
- много ми хареса как всяка сграда си има мисии. Приключенията не са лоши, но сякаш ми дойдоха малко в повечко а и са голям хаос.
- по никакъв начин не ми е обяснено за репутацията а тя както тредполагам ще има водещо значение. Също така трябва да се презентира накратко Фракциите, какъв е техния смисъл. Има една заключена икона където пише за битки и замъци, но тя по никакъв начин не ме грабва а трябва.
- в туториала ми показва как да ползвам наемник, но много недъгаво. Кликнах върху наемника той застана на втора линия( а е меле) и така си мина битката на кафе и бисквити. Какво е значението на първа и втора линия? Защо наемника не се бие?
- никаде не ми е обяснено за енергията. Защо взема по три точки? Какъв и е лимита? Защо получавам бонус енергия на ниво? При всяко качване на ниво трябва да ми се показва един голям и красив свитък с надпис поздравление вие.... и съответно получавате като награда ....
- липсва ПВП елемент. Не е интересно да дереш само вълци. Нали трябва да пребия някой като мене, ако е дете да ти прати някое "лошо" съобщение, вълците не пращат съобщения...
Някой неща от изброените предполагам не са за туториала, но както споменаха преди мен трябва си енциклопедия. Трябва да има информация по всяко време.
Story line - няма такъв. Има някакви откъсачни приключения, но история не. Историята на героя започва от ниво 1 до 60. На всяко ниво трябва да получа нова задачка и парченче от пъзела на историята.
Daily quests - харесват ми така както сте ги направили да се появяват във всяка сграда, но може да ги развиете в някаква насока. Особенно ми харесаха малките приключения от 6 стъпки с многостепенна накрая. Лошото е всичко се пише а трябва да се появяват автоматично.
Пример: Всяка сграда ми генерира една задачка от daily quest. Като приключа 3 задачи към съответната сграда към провинцията ми се генерира малка многостепенна съобразена с нивото ми. Наградата се определя от вида на магазина от който я вземам( магазин за оръжия - награда оръжие, магазин за рецепти - награда рецепта и т.н.) Така според нуждите ми сам ще си избирам приключение. Ако пък решите да върнете репътацията към магазин така ще си избирам и къде да я трупам.
Логиката да задачите да се следва от тази за рядкост на предмет.
На 3 обикновенни задачи ми се отваря една многостепенна с рядък бос и рядка награда.
На 3 редки многостепенни ми се отваря една легендарна.
На 3 легендарни една епична,
Самите дневни задачки се превръщат в приключение. Предполагам няма нищо по-хубво от това ти да си правиш приключението.