Нека и аз, като един от видните ползуватели на играта, да напиша нещичко:
1. Не е нужно да се дразните. Тестовете ще изгладят всичко. Лошото е, че те ще доведат до промени, които не са част от плановите промени по нашите герои. Тоест, ще стане една насилена бъдеща промяна и изцяло ново адаптиране към играта. Адаптирането, само по себе си не е лошо нещо, стига да не изкривява геймплея, както незабравимия случай с модула за КЗ в ИГ1.
2. Блокът малее само откъм бонус. В глобален мащаб не малее никак, като имаме предвид въведените подобрители и общото налично умение за повишаване на блок.
3. Трябва да се направи много добре видима диференциация между майсторене и дроп на предмети. Текущо, като включим подобрителите - майсторенето не дава абсолютно никакво предимство.
4. Основен баланс по критичен удар. В момента няма какво да му се противопостави и далекобойните оръжия решават битката. Блокът, в този случай, е ок, но това означава всички да се стремят единствено към това как да си осигурят човечета с висок блок. Което от своя страна, обаче, означава много еднопосочно развитие.
5. Текущо, бронята е по-скоро противопоказен елемент. Намалява свободна сила, намалява инициатива. Отчитайки ефектите на подобрителите, щети на оръжия, мнението ми за критичния удар, както и умения като "тежък удар", "корозия" и "игнориране на бронята" - мисля, че е ясно доколко бронята се очаква да осигурява някакво еднозначно предимство, предвид ощетяването откъм свободна сила и инициатива.
Желая успех и ползотворна работа на екипа на ИГ2.