Автор Тема: VIP  (Прочетена 3405 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
  • Публикации: 1156
  • По-добре комплексар, отколкото симплексар.
    • Профил
    • DDdaiku
VIP
« -: Февруари 24, 2016, 09:12:09 pm »
Да могат да се изключват бонусите от ВИП по желание на играча. Текущо, на 50 ниво се отварят 3 приключения в кат. 6, от които могат да бъдат изиграни само 2 от тях, в рамките на предлаганите бонуси, тъй като много бързо се качва опит. 
ДД

Неактивен krest

• Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2254
    • Профил
Re: VIP
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2016, 09:25:11 pm »
В началото на 3 кат. положението е подобно - има приключения и двете да се приключат до 24 ниво, не мисля че е реално да се изключва бонуса , но приключенията може леко да се разминат в нива . 

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • Публикации: 1222
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2016, 09:42:17 pm »
От трета категория нагоре, категорично не могат да се изпълнят всички приключения, така че да се вземе бонус наградата. Хаос писа, че се обмисля опция за спиране на бонуса и се надявам да се реализира. Другото, което ще е полезно в тази връзка, е крайната награда да се генерира в момента на приемането на първата стъпка, а не да остава рандъм до последно.
Някои си имат ум, други нямат... и това е
                                                 Мечо Пух

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2016, 10:13:33 pm »
В началото на 3 кат. положението е подобно - има приключения и двете да се приключат до 24 ниво, не мисля че е реално да се изключва бонуса , но приключенията може леко да се разминат в нива .

Не ме разбра. Идеята е, че 3>2. В бъдеще, когато има много приключения, ще трябва да се избира. Но ако имаш голям избор, 3>2. Не виждам нищо нереално в това играчът сам да си контролира бонусите от ВИП.
ДД

Неактивен helllfire

• Global Moderator
  • *
  • Публикации: 808
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2016, 10:24:53 pm »
Как така ще контролираш ВИП-а? Ако има недостатък относно приключенията ще се работи там а не по косвените причини.

Неактивен Dabadas

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 1072
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2016, 10:32:51 pm »
Аз да си кажа като минал ги наскоро всички приключения, единственото което не може да се мине са тези за които иво говори и две до 24-то ниво. Всичко друго е реално и възможно. Също така се получават няколко дупки, от 47-48, 53-60, в тези нива просто няма нищо друго за правене освен да натискаш бутона напред на битките което е доста скучно.

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2016, 10:55:35 pm »
Аз да си кажа като минал ги наскоро всички приключения, единственото което не може да се мине са тези за които иво говори и две до 24-то ниво. Всичко друго е реално и възможно. Също така се получават няколко дупки, от 47-48, 53-60, в тези нива просто няма нищо друго за правене освен да натискаш бутона напред на битките което е доста скучно.
За човек с опит, който знае какво прави - да, може би е възможно. Друг тръгва да взема наградите от дневните приключения, лута се някъде между стъпките, минава някоя зона два пъти (съответно взема опита от стъпките)... Другаде, в една и съща се зона се застъпват възможните места за битка (аз редовно избирах грешното... мисля, че го има писано като препоръка и това)... въобще много възможности да качи ниво и да не вземе бонус наградите.
Апропо - опита, който се получава също е различен за различните герои. Вероятно зависи от моментното ниво на героя, на наемниците и знам ли още от какво. Но при долу горе еднакво поведение с два героя, единия успява в рамките на конкретното ниво, другият - не.

Как така ще контролираш ВИП-а? Ако има недостатък относно приключенията ще се работи там а не по косвените причини.

Играх наскоро една игра, където премиума работеше така - има определени, да ги наречем константни, бонуси. Другите са избираеми. Примерно имаш опция от 10, можеш да избереш 5. Имаш и възможност да ги преразределяш на определен период от време. Нямам представа дали е възможно да се реализира и тук, но на мен ми допадна като вариант.
« Последна редакция: Февруари 24, 2016, 11:17:01 pm от Skarlet »
                                                 Мечо Пух

Неактивен Pith_New_Era

• The Grandmaster
  • Категория 6
    • Профил
    • DDdaiku
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2016, 11:12:01 pm »

Избираш да ползваш бонуса, избираш да не го ползваш.
По приключенията няма какво да се работи. Доколкото знам, целта на екипа с въвеждането на бонусите за стъпки е задържане на играчите в нива, което се случва малко или много на практика. Дори да се махнат тези бонуси, пак е хубаво да има някакви ограничения посредством игрови изкушения. В случая, бонус опитът от ВИП беше вреден. Затова предлагам всички бонуси да могат да се изключват, съобразно нуждите на играча. Един вариант за случая по-горе е изграждане на парти с голяма бойна сила, но това пак няма да даде гаранции. Най-лесно (и може би удачно) е да се въведе спиране на опита изобщо, както беше във версия 1 на играта.
ДД

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 24, 2016, 11:18:23 pm »
Аз да си кажа като минал ги наскоро.....
Извинявам се за поредния пост, но да опиша ситуацията в момента:
на 27-мо ниво се отваря достъп до 5 провинции, във всяка - приключение, което трябва да се мине до36-то ниво. Едното има междинна бонус награда (кристал) на 5-та стъпка до 30-то ниво (съвсем реално да се изпълни).
На 28-мо ниво се отварят още 4 петстъпкови приключения с бонус награда до 30-то ниво. Не знам дали е реално да се вземат всички тези бонуси.
Вероятно ще се отворят още в рамките на четвърта категория. Нямам против да си избера кое да мина, но искам да знам за какво, освен за кристала ще се боря. А най-добре е да имам възможност да мина всичките. От висотата на герой 60-то ниво може да изглеждат смешни драмите, но за мен минаването на приключенията е някакво предизвикателство. И искам да има смисъл да го правя, не просто от инат :)
                                                 Мечо Пух

Неактивен Sophie

• The Countess
  • Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2810
  • Alis volat propiis
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 24, 2016, 11:21:34 pm »
Skarlet, нищо не изглежда смешно. Аз също играя тази игра заради приключенията и искам да си ги изпълня всички в граници. Въпросите тук са сериозни и касаят доста играчи.
Отдавна не ми пука какво говорят хората.. нито знаят истината, нито ще им я кажа!

Неактивен Skarlet

• Категория 6
  • заблудена...
    • Профил
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2016, 11:37:24 pm »
Софи, аз пиша точно от позицията на нов играч на ниско ниво (нищо, че съм играла преди, беше отдавна, а и играта беше друга).
Надявам се да е полезно мнението ми, все пак виждането е различно. А различните гледни точки винаги са полезни.
                                                 Мечо Пух

Неактивен Sophie

• The Countess
  • Global Moderator
  • *
  • Публикации: 2810
  • Alis volat propiis
    • Профил
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2016, 11:53:22 pm »
Няма значение кое ниво си, това което казваш е важно.
Отдавна не ми пука какво говорят хората.. нито знаят истината, нито ще им я кажа!

Неактивен Yolov

• Trusted Member
  • *
  • Публикации: 506
    • Профил
« Отговор #12 -: Февруари 25, 2016, 12:02:58 am »
Ами то навярно всеки се е сблъскал с невъзможността да вземеш всички кристали около 30-36 ниво, а  също и липсата на достатъчно приключения к.6. Надявам се екипа да погледне към това леко разминаване и да ни зарадва скоро с нови приключения к.6, както и синхронизиране на някой стари.

Като съвет бих дал да ги поразчупите малко, че голяма част от тях са чисто концептуално еднакви. Добра посока е да се направят и микс приключения подбни на рестарт приключението, както и чисто модулни - подобни на занаятчииските. Може да пипнете и наградите да не са само рецепти и предмети, а да дават спечелване на някой бонус към атрибут, или ВИП, или някоя fancy титла за определен период от време. Друго, което мога да дам като идея е избиране на сложност за съответно приключение като и наградата да варира според сложността.Последното не знам до колко е постижимо, но пък би дало на играча свобода на избор. Айде, че се отплеснах :)