Формален повод за темата стана тази изработка:
С просто око се вижда, че в сравнение със "служебно генерирания" щит, параметрите на изработения са, най-общо казано, на кантар... Щитът е изработен от превъзходна рецепта, без камъни. Като брой бонуси си е легендарен по всички правила... Не помня вече от къде ми е другия, ама все си мисля, че не би трябвало да е по-добър от изработения.
И отново започна да ме човърка въпроса за логиката на генериране на предметите от дроп, награди и изработените такива.
В тази версия, занаят се развива доста тегаво. Което, само по себе си, не е лошо. Така епичните предмети ще са наистина епични, няма да са достъпни за всеки. И се избягва от ситуацията от ИГ 1, където всеки герой, заедно цялото парти, са облечени в епици от глава до пети.
НО!
Аукционът е наводнен от предмети от дроп, които с нищо не отстъпват на изработените. И, тъй като, в тях не са вложени ресурси, се продават на доста прилични цени. И когато изработените са даже с по-ниско качество от "дропнатите", ако въобще се продадат, продават се под себестойност на материалите (смятала съм ги по цените на пазара), а в повечето случаи отиват директно в магазина.
А пък след подобна изработка и директно сравнение, меракът за занаятчийство започва да се изпарява.
Със сигурност не казвам нищо ново, но все пак... Интересно ми е вашето мнение, а и някоя по-различна гледна точка.
Със сигурност не казвам нищо ново, но